УПРАВЛІННЯ КУЛЬТУРИ ІЗЮМСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

 





у бібліотеках міста

25 лист. 2018
Тема Голодомору

Тема Голодомору у бібліотеках міста

 

Голод… Це страшне слово повертає нас у далекі 1932 – 1933 роки. Український народ у смутку і скорботі доземно схиляє голови, вшановуючи пам’ять мільйонів його жертв, засуджуючи творців цієї чорної сторінки в історії України.

Головне у діяльності бібліотек Ізюмської міської ЦБС по відзначенню 85-ї річниці Голодомору і вшануванню пам’яті його жертв – донести правду сучасникам про цю трагедію.

22 листопада 2018 року студенти групи М-11 Ізюмського медичного коледжу стали учасниками екскурса в історію «Всіх сліз земля ще не вібрала». Працівники центральної міської бібліотеки зазначили, що в історії українського народу є трагічні сторінки, що примушують стискатися людські серця. І одна із найстрашніших – Голодомор. Молоді читачі дізналися про причини і наслідки цієї трагедії, переглянули відео – спогад «Про Голодомор на Україні 1932-1933 років». Бібліотекарі звернула увагу присутніх на книжкову виставку-пам’ять «Спинися, голову схили в пам’ять жертв безкровної війни », яка діє в читальному залі.

27 листопада в ІЗОШ №6 для учнів 9 класів пройшла інформаційна година під назвою: «Чорна сповідь моєї Вітчизни». Працівники бібліотеки - філії №2 за допомогою літератури привернули увагу до найчорнішої сторінки в історії держави - Голодомору 1932-1933 років.

У бібліотеці - філії №2 для відвідувачів працює виставка-реквієм «Пам’яті жертв Голодомору».

26 листопада працівники міської бібліотеки – філії №1 в методичному кабінеті ДНЗ «Ізюмський регіональний центр професійної освіти» для учнів груп бухгалтерів КС – 315, КС – 318 провели годину-реквієм «Не знає пам'ять забуття».

Харківська А.В. та Єньшина І.М. спільно з завідуючою бібліотеки ДНЗ «Ізюмського регіонального центру професійною освіти» Якімовою В.А., ознайомили учнів з історією голодомору 1932-1933 рр., висвітленому в українській літературі. До теми голодомору письменники української діаспори зверталися не раз. Учні ознайомилися з творами Тодося Осьмачки «План до двору» і «Ротонда душогубців», Василя Барки «Жовтий князь», Уласа Самчука «Марія», учні Вахтіна Катерина, Горбач Єлизавета, Вєтрова Даша декламували вірші присвячені подіям тих жахливих років.

Всі присутні подивилися фільм «Голод 33» за повістю Василя Барки «Жовтий князь» та відео презентацію «Голодомор»

Також була оформлена книжково-ілюстративна виставка «Той чорний 33-й». На вишитому рушникові хліб, запалена свічка, яка була поминальною за мільйонами невинно померлих по всій Україні під час великого Голодомору.

Ми повинні пам’ятати, яку жахливу ціну заплатив український народ за право жити. Важко навіть через багато років ступати болючими стежками трагедії рідного народу. Але ми повинні знати свою історію.

.

.

.

.