УПРАВЛІННЯ КУЛЬТУРИ ІЗЮМСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

 





День Соборності України

22 січ. 2016
Урочистий мітинг біля пам'ятника Т.Г. Шевченко

День Соборності України

     Щороку, 22 січня, відзначається День Соборності України. Це свято річниці проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки. Саме тоді, на площі перед Київської Софією відбулась подія, про яку мріяли покоління українських патріотів.

     В Ізюмі цей день традиційно відзначили урочистим мітингом біля пам’ятника Тарасу Шевченко на центральній алеї міського парку. На події зібрались представники керівництва Ізюма, жителі міста та представники ЗМІ.

     На початку мітингу пролунала патріотична пісня у виконанні керівника вокального колективу «Art-Music» Марини Теплової-Забашти. Потім ведучі, Юлія Зушенська та Максим Кондратьєв, оголосили про початок урочистого зібрання, було заслухано гімн України та прозвучали урочисті привітальні промови від Ізюмського міського голови Валерія Марченко, голови Ізюмської районної державної адміністрації Любові Шамрай та представника Ізюмсько-Куп’янської єпархії протоієрея Михайла Чумака. Вони привітали присутніх зі святом єдності українського народу та побажали усій країні миру та злагоди.

     Пам'ять усіх, хто поклав своє життя за свободу, незалежність, єдність та соборність України, було вшановано хвилиною мовчання. Також було покладено квіти до пам’ятника Т.Г. Шевченко. На завершення мітингу пролунала урочиста пісня-молитва від ізюмського Архієрейського хору.

 

.

.

.

.

.

.

.

.

.