УПРАВЛІННЯ КУЛЬТУРИ ІЗЮМСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

 





В центральній бібліотеці

2 квіт. 2019
210 років Миколі Васильовичу Гоголю

210 років Миколі Васильовичу Гоголю

 

     1 квітня виповнилося 210 років від дня народження самого загадкового письменника Миколи Васильовича Гоголя.

     Його пам’яті було присвячено літературний вечір «Гоголь-странник», який провели працівники центральної міської бібліотеки для підопічних територіального центру Ізюмської міської ради.

     Присутні дізналися про цікаві факти з життя письменника, історії виникнення його творів та містику, що супроводжувала Гоголя усе його життя.

     Музичне оформлення заходу, відеоряд, демонстрація фрагментів фільмів за мотивами його творів - усе це створило атмосферу гоголівських часів. Присутнім надовго запам’ятаються Оксана та Вакула з «Вечорів на хуторі біля Диканьки» у виконанні Кузнецова Михайла та Петрової Валентини.

    З 1 по 19 квітня у міській бібліотеці-філії №1 (ПМтаП «Залізничник») діє ілюстративна виставка «Геній світового рівня».

    Письменник залишив у спадок рідному народові неоціненний доробок з повістей і романів, драматургії та публіцистики. Такі твори, як «Тарас Бульба», «Мертві душі», «Вечори на хуторі біля Диканьки», «Ревізор», «Вій», «Одруження», «Записки божевільного», можна поставити у ряд найвищих художніх досягнень світової літератури. Усі ці книжки експонуються на книжковій виставці. Тут також представлена література про життя і творчість Миколи Васильовича Гоголя, письменника, що належить до найбільш оригінальних майстрів слова всіх часів і його ім'я ставиться поруч із іменами Шекспіра, Сервантеса, Данте.

 

.

..

.