УПРАВЛІННЯ КУЛЬТУРИ ІЗЮМСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
 
ОФІЦІЙНИЙ САЙТ





Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Новини


4 серп. 2023
Меценати для бібліотеки
Нові книги, меблі та інші подарунки для ізюмської бібліотеки

21 лип. 2023
Об’єднані творчістю
З 22 липня по 2 вересня 2023 року у місті Харків відбуватиметься обласна виставка виробів декоративно-прикладного мистецтва майстрів Харківщини

20 лют. 2022
Управління культури Ізюмської міської ради
Онлайн акція «Герої не вмирають» (м.Ізюм)

Всі новини

Бібліотеки міста

10 трав. 2019
До Дня Перемоги

Бібліотеки міста до Дня Перемоги

 

     Життя швидкоплинне, і з кожним роком Друга світова війна все далі йде в історію. І з кожним роком ми, нажаль, втрачаємо наших дорогих ветеранів – живих свідків тих подій, хто воював, йшов на смерть за свою країну. Не шкодуючи сил і здоров’я, наші батьки і діди заново відбудовували будинки і вулиці, піднімали заводи. Завдяки ним за лічені роки Україна повстала з руїн і попелу, повернула своє неповторне обличчя.

     Цикл заходів, спрямованих на висвітлення подвигу українського народу у роки Другої світової війни пройшов у бібліотеках міста      Ізюма.

 Так, 7 травня в приміщенні міської дитячої бібліотеки була проведена година слави «Такий бажаний визволення день» для учнів 6-В класу ІЗОШ № 4. Бібліотекар Ю.М.Шевченко розповіла, як розпочалася війна; про величезні втрати - як людські, так і матеріальні, яких зазнала Україна внаслідок цієї жорстокої, кривавої боротьби. Доповненням заходу стали зворушливі відеоматеріали, переглядаючи які, діти розкрили для себе увесь трагізм долі українського народу у Другій світовій війні; а також те, що сьогодні символом пам’яті є червоний мак.( Нещодавно діти мали змогу виготовити власноруч маківку пам’яті на майстер класі від Тетяни Кушин у дитячій бібліотеці.) Виставка «Шлях у безсмертя» знайомить присутніх з книгами про події воєнного лихоліття.

     Для учнів 8 класів ІЗОШ№2 та ІЗОШ№10 працівники міської бібліотеки філії №2 провели інформаційну годину «Пройшла війна стежками долі». На захід був запрошений представник військово- історичного об’єднання «Плацдарм» Ігор Олексійович Алімов . Бібліотекарі розповідали про подвиг нашого народу у роки Другої світової війни , доповнивши розповідь фотографіями та книгами, представленими на виставці «Будь славен день святої Перемоги» .

     7 травня в рамках літературно – музичної вітальні «Світ гармонії та краси» працівниками міської бібліотеки – філії №1 для учнів 10-А та 10-Б класів ІЗОШ №12 було проведено літературно – музичну композицію «З піснею дорогами війни». З нагоди відзначення Дня пам’яті та примирення і Дня Перемоги у Другій Світовій війні в міській бібліотеці – філії №1 оформлено виставку- інсталяцію: «Уклін живим – загиблим слава».

    Завершила цикл заходів до Дня пам’яті та примирення та Дня Перемоги у Другій Світовій війні літературно-музична вітальня «Пісні, обпалені війною», що провели працівники центральної міської бібліотеки Бірюкова Л.П. та Іванюшенко В.І. для ветеранів та підопічних міського терцентру. Присутні прослухали пісні про війну, дізналися про авторів цих пісень та історію їх написання.

    З привітальним словом виступила директор територіального центру ізюмської міської ради Ковалевська О.А. Слово також взяв голова ветеранської організації Григоренко М.І.

    Музичним доповненням заходу став виступ хорового колективу «Криниченька», керівник Г. Редько. Присутні прослухали також сольну композицію у виконанні Олександра Саченкова.

    Великий подвиг захисників і визволителів нашої держави назавжди збережеться в пам’яті українського народу. Кожен з нас береже в душі щиру гордість за батьків і дідів, які захищали країну, глибоку вдячність тим, хто вистояв і переміг у священній війні, хто віддав своє життя в ім’я миру і спокою, не доживши до сьогоднішніх днів. Ми схиляємось перед доблесними фронтовиками і працівниками тилу за величезний внесок у Велику Перемогу.

.

.

.

.

.

.

.