УПРАВЛІННЯ КУЛЬТУРИ ІЗЮМСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
 
ОФІЦІЙНИЙ САЙТ





Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Новини


4 серп. 2023
Меценати для бібліотеки
Нові книги, меблі та інші подарунки для ізюмської бібліотеки

21 лип. 2023
Об’єднані творчістю
З 22 липня по 2 вересня 2023 року у місті Харків відбуватиметься обласна виставка виробів декоративно-прикладного мистецтва майстрів Харківщини

20 лют. 2022
Управління культури Ізюмської міської ради
Онлайн акція «Герої не вмирають» (м.Ізюм)

Всі новини

Ізюмський краєзнавчий музей ім. М.В. Сібільова

18 трав. 2019
Ніч у музеї

Ніч у музеї

 

      Музей – це завжди цікаво, весело, захопливо, він об’єднує людей різного віку, статі та професій. Саме так було 18 травня в Ізюмському краєзнавчому музеї імені М.В.Сібільова. Третій рік поспіль його колектив долучається до акції «Ніч музеїв», яка приурочена до Міжнародного дня музеїв. Програма цьогорічного заходу була насиченою і різноманітною, як то кажуть, на будь-який смак.

     Розпочалася акція о 16 годині на музейному подвір’ї виставкою-ярмарком декоративно-ужиткового мистецтва, де майстри, народні умільці, ремісники пропонували ізюмчанам власні мистецькі роботи. На виставці були представлені яскраві картини, прикраси ручної роботи, народні ляльки, посуд, глечики, вишивку, гончарство, художні вироби з природніх матеріалів, соломоплетіння, бісероплетіння, в’язання та багато інших чудових авторських робіт. Відвідувачі мали змогу не тільки оглянути, але й придбати різноманітні вподобані вироби.

      Далі вже у самому приміщенні музею захід продовжився різноманітними тематичними виставками. Глядачі здійснили цікаву подорож у минуле. Історія нашого міста у фотографіях розповіла про те, як змінювався вигляд Ізюма упродовж його існування.
Доповнила його театралізована міні-вистава «Мовою літописця», де присутні ознайомилися з документами, які розповідають про важливі події давньоруського періоду української історії, які відбувалися на Ізюмщині.

     З мультимедійної презентації «Пам’ять в серцях поколінь» можна було дізнатися про звитягу, мужність та героїзм українських воїнів від часів козацтва до сучасних подій на сході нашої країни.

      Паралельно у виставкових залах було організовано декілька інтерактивних заходів.
      Цікавою стала розповідь «Рослини в народній уяві: символічно і прагматично», в якій йшлося про численні обряди, звичаї, повір’я, що були пов’язані із рослинним світом і відігравали важливу роль у побуті та духовному житті українців. Народні легенди про відомі рослин, про їхні магічні властивості, які повинні були захистити, забезпечити здоров’я та добробут, надзвичайно зацікавили і дорослих, і молодь.

      Шанувальники тваринного світу дізналися багато нового під час презентації «Кожна пташка свій голос має». В природі є багато різного і завжди щось здивує. Підсилював атмосферу також музичний супровід із записом щебетання птахів, що передавало відчуття присутності у справжньому лісі.

     Під музичні фрагменти всі свої емоції та враження можна було викласти на аркуші паперу різнокольоровими олівцями на мистецькій платформі «Намалюй музику».
     За цікавим спілкуванням та творчою роботою час збіг непомітно.

     Такою була «Ніч у музеї»-2019 в Ізюмському краєзнавчому. Якою вона буде наступного року? Сподіваємося, що не менш цікавою та пізнавальною.

 

.

.

.

.

.

.