УПРАВЛІННЯ КУЛЬТУРИ ІЗЮМСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
 
ОФІЦІЙНИЙ САЙТ





Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Новини


4 серп. 2023
Меценати для бібліотеки
Нові книги, меблі та інші подарунки для ізюмської бібліотеки

21 лип. 2023
Об’єднані творчістю
З 22 липня по 2 вересня 2023 року у місті Харків відбуватиметься обласна виставка виробів декоративно-прикладного мистецтва майстрів Харківщини

20 лют. 2022
Управління культури Ізюмської міської ради
Онлайн акція «Герої не вмирають» (м.Ізюм)

Всі новини

На центральній площі міста

17 трав. 2019
День Європи 2019

День Європи 2019

 

     Італійські мафіозі, англійські футболісти, норвезькі вікінги, турецьке весілля, робота в Польщі – це і не тільки чекало на ізюмчан 17 травня під час відзначення Дня Європи. Окрім ознайомлення з традиціями та історією країн Європи, жителі міста мали  можливість скуштувати європейську кухню, відвідати фото-зони у стилі європейських міст, побачити національне вбрання різних народів  та багато інших цікавинок.

     Участь у заході взяли організації, підприємства  та установи міста. Надвечір на Центральній площі міста  було облаштовано «Європейський  ярмарок», на якому представники організацій презентували кожен «свою» країну, її культуру, традиції, історію, національні цінності і, звичайно, національні страви та напої. Столи ломились від грузинських шашликів, італійської пасти та піци, грецьких салатів та іспанської паельї. 

     Туреччину представляло управління культури, Грецію – центральна міська лікарня, Центр первинної медико-санітарної допомоги та міська залізнична поліклініка,  Італію – управління освіти, Великобританію – управління молоді, спорту та іміджевих проектів, Ірландію КП «Благоустрій м.Ізюма», Францію – Управління соціального захисту населення, Іспанію – фінансове управління та Приватбанк, Польщу – виконавчий комітет Ізюмської міської ради, Чехію – тепломережа, Німеччину – водоканал, Грузію – Центр зайнятості, Норвегію – Терцентр, Болгарію – державний навчальний заклад «Ізюмський регіональний центр професійної освіти».   

     Керівництво міста відвідало кожен павільйон, де їх гостинно зустрічали та пригощали європейськими стравами. Валерій Віталійович вручив учасникам Подяки за участь та  солодкі торти із зображенням прапору країни, яку вони представляли.

     Святкування Дня Європи відбулось під кавер-концерт пісень легендарного британського гурту «Бітлз» музикантами з Харкова (гурти «Папа Карло» та «Hardrockers band»).

     Слід зазначити, що День Європи  відзначається в нашій країні на державному рівні з 2003 року згідно з Указом Президента “Про День Європи”   щорічно кожної третьої суботи травня, а в країнах Європейського Союзу – 9 травня. А з початком євроінтеграційного курсу це свято як день спільних цінностей та спільної історії всіх націй континенту набуло особливого значення для українців.

.

.

.

.

.

.