УПРАВЛІННЯ КУЛЬТУРИ ІЗЮМСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
 
ОФІЦІЙНИЙ САЙТ





Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Новини


4 серп. 2023
Меценати для бібліотеки
Нові книги, меблі та інші подарунки для ізюмської бібліотеки

21 лип. 2023
Об’єднані творчістю
З 22 липня по 2 вересня 2023 року у місті Харків відбуватиметься обласна виставка виробів декоративно-прикладного мистецтва майстрів Харківщини

20 лют. 2022
Управління культури Ізюмської міської ради
Онлайн акція «Герої не вмирають» (м.Ізюм)

Всі новини

Бібліотеки міста

15 жовт. 2019
До дня захисника України

                     Лине слава козацька з далечі віків

 

     Сьогодні великої ваги набуває відродження українського козацтва, бо це відродження України.

         14 жовтня – День українського козацтва. Цей день співпадає зі святом Покрови.  Працівники бібліотек міста  не обійшли увагою ці пам’ятні дати.

        10 жовтня, напередодні свята, в територіальному центрі пройшла народознавча година «Лицарі волі і сонця!», яку підготували  працівники центральної міської бібліотеки.

        Гостям заходу були цікаві розповіді про життя запорізьких козаків, видатних гетьманів України.  Захід супроводжувався уривками з документальних та художніх фільмів.

    Яскраве відео та запальні пісні нікого не залишили байдужими. Невелика історична вікторина підвела підсумок цієї зустрічі.

     У міській – філії №2 під час історичного екскурсу учням 3-4 кл.,ЗОШ №2 було цікаво дізнатись: хто такі запорожці та  як ставали ними,  про героїчні звитяги козаків, їх походи, побут та звичаї, козацьку  зброю.

   До  святкового дня  була оформлена книжкова виставка «Україна козацька-п'ять віків історії». Бібліотекар Л.В. Щербатюк  ознайомила дітей з літературою про козацтво, легендарних отаманів Богдана Хмельницького, Івана Сірка, Івана Мазепу, Пилипа Орлика. На завершення заходу волонтер Лісовиченко Марина Володимирівна провела для дітей майстер – клас «Зброя українських козаків» на якому діти засобом орігамі виготовляли козацькі шаблі.

        Захоплюючу  відео - подорож «Лине пісня з глибини віків про безсмертну славу козаків»  провели в міській дитячій бібліотеці для учнів 6 кл. ЗОШ №4. Доповненням до заходу була виставка «Наш козацький славний родовід». 

    Слава козацька жива! Захисники Вітчизни, чиє свято ми теж відзначаємо 14 жовтня, продовжують військові традиції українського козацтва.

     11 жовтня працівниками міської бібліотеки – філії №1 для учнів ІЗОШ № 12, 9 класів  напередодні  Дня Захисника України  було проведено патріотичну годину  «Це вільні творять  майбутнє». Під час заходу  лунали патріотичні пісні, демонструвались відеоролики та слайд-фільми про шлях, що пройшли і проходять українські воїни з часів козацтва до сьогодення.  Також з  9.10.19. – 15.10.19. діє  книжкова виставка «Україна – козацька мати».

 

.

.

.