УПРАВЛІННЯ КУЛЬТУРИ ІЗЮМСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
 
ОФІЦІЙНИЙ САЙТ





Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Новини


4 серп. 2023
Меценати для бібліотеки
Нові книги, меблі та інші подарунки для ізюмської бібліотеки

21 лип. 2023
Об’єднані творчістю
З 22 липня по 2 вересня 2023 року у місті Харків відбуватиметься обласна виставка виробів декоративно-прикладного мистецтва майстрів Харківщини

20 лют. 2022
Управління культури Ізюмської міської ради
Онлайн акція «Герої не вмирають» (м.Ізюм)

Всі новини

Центральна міська бібліотека

22 лист. 2019
«Сьогодні Муза в серці править бал»

«Сьогодні Муза в серці править бал»

 

На голови, де, наче солов’ї,

Своє гніздо щодня звивають будні,

Упав романс, як він любив її

І говорив слова їй незабутні.

Ліна Костенко

     Романс ... Незбагненний, прекрасний і дивовижний, чарівний і пристрасний, надихаючий, хвилюючий і заспокійливий, цілющий і крихкий ... Він сповнений чарівності і світлого смутку ... Про романси можна говорити дуже багато - невичерпний він у своїй глибині і багатстві. А можна мовчки слухати йому, бо в тиші і мовчанні знаходиться і осягається його таємничий сенс і сила, і звучить його голос.

     21 листопада вечір романсу «Сьогодні Муза в серці править бал» зібрав в Ізюмському територіальному центрі поціновувачів цього пісенного жанру.

    Працівники Ізюмської центральної бібліотеки Іванюшенко В.І. та Чернишова І.А. створили атмосферу свята. В залі лунали романси у виконанні відомих акторів та співаків Олега Винника, Квітки Цісик, Валентини Пономарьової та інших, які супроводжувалися відеопереглядом фрагментів популярних фільмів.

    Порадувала присутніх своїм співом Мова Тамара Федорівна, яка натхненно виконала романси «Темно-вишневая шаль», «Белой акации гроздья душистые», «Только раз бывает в жизни встреча».

    Чарівні звуки романсів перепліталися з поетичними рядками Ліни Костенко.

    Красиві і плавні мелодії, проникливі слова романсів легко запам'ятовуються. У них звучать слова про дружбу, кохання, нерозділеному почуття, ревнощів, розлуки, красу рідної природи, тугу за Батьківщиною - слова про те, що торкає душу кожної людини.

.

.