УПРАВЛІННЯ КУЛЬТУРИ ІЗЮМСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
 
ОФІЦІЙНИЙ САЙТ





Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Новини


4 серп. 2023
Меценати для бібліотеки
Нові книги, меблі та інші подарунки для ізюмської бібліотеки

21 лип. 2023
Об’єднані творчістю
З 22 липня по 2 вересня 2023 року у місті Харків відбуватиметься обласна виставка виробів декоративно-прикладного мистецтва майстрів Харківщини

20 лют. 2022
Управління культури Ізюмської міської ради
Онлайн акція «Герої не вмирають» (м.Ізюм)

Всі новини

Бібліотеки міста

22 лист. 2019
до Дня Гідності і Свободи

Бібліотеки міста до Дня Гідності і Свободи

 

        Лише кілька років минуло від початку буремних подій на Майдані Незалежності в Києві та центральних площах інших міст України. Поступово частину спогадів перекрила війна на Сході країни, інші моменти з часом просто стерлися з пам’яті.

         З метою нагадати про переломні миті в житті нашої країни, надання належної шани громадянському подвигу тисяч українців, які встали на захист свободи, гідності і правди, і  вшанування пам’яті загиблих  Ізюмська центральна бібліотека організувала перегляд документального фільму Євгена Афінеєвського «Зима в огні. Боротьба України за волю». Стрічка показує 93-денний період зими 2013-2014р. Переглянуті кадри ще раз нагадали про доленосні події на Майдані.

         21 листопада в дитячу бібліотеку були запрошені учні 3-Б класу ЗОШ № 4 на героїко – патріотичні читання  «Героям слава!», приурочені до Дня Гідності та свободи. Бібліотекарі розповіли школярам чому події, які відбувалися в 2013 році в Україні, називають революцією Гідності, чому мирні акції протесту перетворилися на справжню війну колишньої влади проти свого народу. Гортаючи сторінки книги –реквієму « Небесна Сотня», діти дізналися про долі людей, які в мирний час віддали своє життя за вільну, незалежну Україну. Затамувавши подих, слухали зворушливу оповідь маленької дівчинки, тато якої загинув на Майдані  ( з книги Г. Кирпи « Мій тато став зіркою»). Дуже сподобалось дітям  оповідання О. Давидової « Розвідник Дніпро і геройський пес Трофей».

           Навіть після того, як минув час, важно чітко сформулювати як стався Майдан листопада 2013-лютого 2014років.

   Безперечно, усім нам розібратися в цьому допомагають численні фото-, відео-, аудіосвідчення, детальна хроніка подій та індивідуальні історії тисяч учасників Революції Гідності.

   Виставка-реконструкція «Тобі,Україна моя,і подих мій перший, і подих останній» , створена в читальному залі Ізюмської центральної бібліотеки, пропонує відвідувачам книги з даної теми, які вийшли за останні роки.

Бібліотека-філія №2 оформила книжкову виставку «Україна -це територія Гідності та Свободи».

 

.

.

.

.