УПРАВЛІННЯ КУЛЬТУРИ ІЗЮМСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
 
ОФІЦІЙНИЙ САЙТ





Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Новини


4 серп. 2023
Меценати для бібліотеки
Нові книги, меблі та інші подарунки для ізюмської бібліотеки

21 лип. 2023
Об’єднані творчістю
З 22 липня по 2 вересня 2023 року у місті Харків відбуватиметься обласна виставка виробів декоративно-прикладного мистецтва майстрів Харківщини

20 лют. 2022
Управління культури Ізюмської міської ради
Онлайн акція «Герої не вмирають» (м.Ізюм)

Всі новини

Ізюмський краєзнавчий музей ім. М.В.Сібільова

23 груд. 2019
Новорічна атмосфера

Новорічна атмосфера

Ізюмського краєзнавчого музею ім. М.В. Сібільова

 

    В Ізюмському краєзнавчому музеї імені М.В. Сібільова відкрилася виставка “З історії зимових свят”, яка створена в першу чергу для дітлахів і дає можливість проводити святкові інтерактивні заходи, знайомити з історією святкування Різдва та Нового року не тільки в Україні, але й в інших країнах світу.

    Майже кожного дня на базі виставки проводяться інтерактивні заходи та майстер-класи. Новорічна подорож у часі починається з української оселі, бо саме в ній наші пращури закарбовували всю філософію буття. За народними традиціями вони замість ялинки ставили дідух як символ добробуту. Знайомство з традиціями святкування зимових свят в інших країнах світу викликає і цікавість і подив.

   Приваблюючим і захопливим елементом інтерактивних заходів є традиційні гадання на зимові свята. Діти не тільки знайомляться з традиціями, але й приймають участь в імпровізованому жартівливому ворожінні. Нікого не залишає байдужим і знайомство з історією ялинкових прикрас, а виготовлені під час майстер-класу власними руками іграшки прикрасять ялинку.

    Дорослі ж, відвідавши виставку, також знайдуть для себе багато цікавого, зануряться в атмосферу ночі перед Різдвом Христовим, відчують очікування колядників, побачать інтер'єр селянської оселі, де все вже готове до святкування.

.

.

.

.