УПРАВЛІННЯ КУЛЬТУРИ ІЗЮМСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
 
ОФІЦІЙНИЙ САЙТ





Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Новини


4 серп. 2023
Меценати для бібліотеки
Нові книги, меблі та інші подарунки для ізюмської бібліотеки

21 лип. 2023
Об’єднані творчістю
З 22 липня по 2 вересня 2023 року у місті Харків відбуватиметься обласна виставка виробів декоративно-прикладного мистецтва майстрів Харківщини

20 лют. 2022
Управління культури Ізюмської міської ради
Онлайн акція «Герої не вмирають» (м.Ізюм)

Всі новини

Бібліотеки міста

23 січ. 2020
День Соборності України

День Соборності України в бібліотеках міста

 

     В історії становлення незалежної України особливе місце займає 22 січня 1919 року, коли Директорія Української Народної Республіки проголосила Злуку всіх українських земель в єдину Українську державу. 22 січня ввійшло до національного календаря як велике державне свято - День Соборності України.

     З нагоди цієї важливої історичної дати у бібліотеках міста Ізюма проходили заходи з метою вшанування цієї події, пробудження у своїх користувачів зацікавленості до поглибленого вивчення iсторiї та культурних надбань українського народу, виховання поваги та любові до рідного краю, його історичного минулого і сучасності.

     Тож, напередодні Дня Соборності, для користувачів в Ізюмській центральній міській бібліотеці була оформлена виставка «Соборна мати Україна-одна для всіх, як оберіг». В цього свята є своя історія, дуже значима для нашої країни, і свої традиції святкування. Саме про це і розповідають матеріали, представлені на виставці.

     22 січня - Працівники міської бібліотека – філія №1спільно з завідувачем бібліотеки ІРЦПО Якімовою В.О. для студентів груп КС-315 та КС- 318 провели годину – реквієм: «Соборність – це єдність і злагода» та патріотичну годину «Крути – символ національної пам’яті».

      Бібліотекарі Харківська А.В., Єньшина І.М., Якімова В.О., висвітили події минулих років: початок української революції , війна рад, Соборність України, створення армії УНР, української держави П.Скоропадського, ЗУНР, культури і духовного життя України. Також присутні переглянули змістовні відеофільми про історичні події «Злука. День Соборності», «Бій під Крутами», Крути – пишемо історію». Захід пройшов в супроводі патріотичного музичного оформлення і декламування віршів на подану тему.

      В бібліотеці також діє історична виставка «Соборна мати Україна».

     Година єдності «Соборність у душах, єдність у серцях» відбулася 22 січня в міській дитячій бібліотеці. Бібліотекар Шевченко Юлія Михайлівна розповіла школярам 4-Б класу ЗОШ № 4 про історію державного свята – Дня Соборності України . Розгадуючи вікторину з історії України, згадали видатних людей нашої землі – батька української історії Нестора Літописця, мудрого правителя Володимира Мономаха, великого князя Ярослава Мудрого.

    Діти продемонстрували свої знання національної символіки, мови та літератури. Пригадали найбільші ріки та гори України, назви українських міст . Переглянули цікаві відеоролики «10 цікавих фактів про Україну» та «Визначні місця України» , книги з тематичної виставки.

    Нам є чим пишатись, Україна у нас – єдина і неповторна!

 

.

.

.