УПРАВЛІННЯ КУЛЬТУРИ ІЗЮМСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
 
ОФІЦІЙНИЙ САЙТ





Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Новини


4 серп. 2023
Меценати для бібліотеки
Нові книги, меблі та інші подарунки для ізюмської бібліотеки

21 лип. 2023
Об’єднані творчістю
З 22 липня по 2 вересня 2023 року у місті Харків відбуватиметься обласна виставка виробів декоративно-прикладного мистецтва майстрів Харківщини

20 лют. 2022
Управління культури Ізюмської міської ради
Онлайн акція «Герої не вмирають» (м.Ізюм)

Всі новини

Центральна міська бібліотека

27 січ. 2020
Маруся Чурай – голос і душа України

Маруся Чурай – голос і душа України

 

     23 січня в читальному залі Ізюмської центральної міської бібліотеки відбулася зустріч учнів 11-х класів ІЗОШ №4 з творчістю славетної піснярки Марусі Чурай. Для гостей бібліотекарями Іванюшенко В.І. та Чернишовою І. А. була підготовлена музично-поетична композиція «Маруся Чурай – голос і душа народу». Уривки з історичного роману Ліни Костенко, монологи з вистави та пісні самої Марусі лунали під час заходу і саме вони розкрили перед глядачами трагічну долю гордої, талановитої дівчини.

     Дуже цікаво і самобутньо звучать пісні, яким майже 400 років, зараз, в сучасній манері виконання, вони не втратили своєї актуальності. Адже кохання, туга за рідною людиною, зрада, любов до Батьківщини – це вічні теми. В цьому також змогли переконатися старшокласники.

     Є прадавні скарби, що намертво лежать в землі, — метафорично сказав український прозаїк, драматург, фольклорист, академік Михайло Стельмах, — є й живі скарби, що йдуть по землі, йдуть від покоління до покоління, огортаючи глибинним чаром людську душу. До таких скарбів належить народна пісня. Три віки ходять пісні, приписувані Марусі Чурай, по нашій землі, три віки любові вже подаровано людям. А попереду вічність, бо велика любов і велика творчість — невмируща.

 

.

.