УПРАВЛІННЯ КУЛЬТУРИ ІЗЮМСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
 
ОФІЦІЙНИЙ САЙТ





Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Новини


4 серп. 2023
Меценати для бібліотеки
Нові книги, меблі та інші подарунки для ізюмської бібліотеки

21 лип. 2023
Об’єднані творчістю
З 22 липня по 2 вересня 2023 року у місті Харків відбуватиметься обласна виставка виробів декоративно-прикладного мистецтва майстрів Харківщини

20 лют. 2022
Управління культури Ізюмської міської ради
Онлайн акція «Герої не вмирають» (м.Ізюм)

Всі новини

Бібліотеки міста

17 лют. 2020
До Дня Святого Валентина

Бібліотеки міста до Дня Святого Валентина

 

 

"Так ніхто не кохав. Через тисячі літ

лиш приходить подібне кохання.

В день такий розцвітає весна на землі

І земля убирається зрання..."

(Володимир Сосюра)

 

Творчість кожного видатного поета неодмінно одухотворяється коханням. Більш того, часто саме любов і робила людину Поетом. Стародавні греки називали музами богинь, що надихали поетів і художників, а в наші дні музами прийнято називати жінок, які заповідають творцям любов, а через неї - і натхнення. Правда, серед поетів немало жінок, і назви для їхніх обранців не придумано, проте і в цьому випадку суть залишається тією ж: велика поезія приходить в світ через велике кохання.

Може, хтось вміє кохати краще за поетів. Напевно, хтось вміє. Та хто ж зможе краще за них розповісти про любов?

Книжково-ілюстративна виставка «Любові всевишній присвячується», яка оформлена в Ізюмській центральній міській бібліотеці, розкриває перед нашими читачами всесвіт любовної лірики Особливе місце займає творчість наших українських митців: Олександр Олесь, Микола Вінграновський, Володимир Сосюра, Ліна Костенко, Павло Тичина, Василь Симоненко та ін. Також не могли не згадати і Шекспіра, Бернса, Анну Ахматову, Марину Цветаєву, Едуарда Асадова та багатьох інших.

Виставка доповнена світлинами відомих акторів, актрис, які в свій час були зірками, відомими на весь світ, в них закохувались мільйони, їх наслідували, намагалися бути схожими.

Також ми не оставили осторонь і прозові твори.

«Прийшла любов непрохана й неждана – ну як мені за нею не піти?» Так сказав Василь Симоненко в одному з своїх віршів. Саме про таку любов, що повела за собою, розповідають твори Михайла Булгакова, Джона Голсуорсі, Тютюнника, Шарлотти Бронте, Емілі Бронте, Джейн Остін. В цих творах авторам вдалося втілити безкінечну глибину справжнього кохання, яка піднімає людину над буденністю, возвеличує її душу.

 

В міській бібліотеці – філії №1до самого романтичного свята оформлена ілюстративна виставка «Таємні звуки кохання» .

Відвідувачі бібліотеки можуть перечитати класичну літературу та сучасну прозу про кохання, ознайомитися з літературними пам'ятками, створеними з великої любові, зокрема з лірикою українських і зарубіжних поетів. Також ви дізнаєтесь, як любили та переживали палке, а іноді й трагічне почуття кохання видатні люди.

"Не закохуйся в обличчя,

не закохуйся в вбрання,

а закохуйся в ту душу,

що потрібна для життя!

Бо краса – це сон зрадливий,

раз присниться та й нема.

А душа – це все на світі,

що потрібно для життя."

(Богдан Ступка)

 

.