УПРАВЛІННЯ КУЛЬТУРИ ІЗЮМСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

 





Центральна міська бібліотека

2 квіт. 2020
Музеї України просто неба

Музеї України просто неба

 

Живучи в сучасному світі, сповненому високими технологіями та їх засобами, ми маємо змогу, не виходячі з дому, мандрувати найвіддаленішими куточками нашої планети, стати професійними віртуальними туристами. І в першу чергу познайомимся з історичними пам’ятками України, з нашою культурною спадщиною. Кожна країна зберігає і вивчає свою культурну спадщину, бо саме вона робить людство вічним.

 

Сьогодні ми раді запросити всіх бажаючих у віртуальний тур українськими музеями під відкритим небом.

Google Ukraine у партнерстві з Міністерством культури України, оцифрували сім музеїв в різних регіонах України і створили спеціальний сайт "Музеї України просто неба", де можна здійснити віртуальну подорож, дізнатися більше про народну архітектуру і побут, відчути всю самобутність української культури. Проект є частиною кампанії "Автентична Україна".

3D-тури музеями просто неба представляють історію життя в різних регіонах України, зокрема, унікальні колекції етнографічних та архітектурних об'єктів з усіх регіонів України, датованих XV-XIX століттями. Список музеїв в рамках проекту складається з: Національний музей народної архітектури та побуту України (Пирогів), Музей народної архітектури і побуту у Львові "Шевченківський гай" (Львів), Музей народної архітектури та побуту Середньої Наддніпрянщини (Переяслав-Хмельницький), Закарпатський музей народної архітектури та побуту (Ужгород), Центр народознавства "Мамаєва Слобода" (Київ), Запорізька Січ - Національний заповідник "Хортиця" (Запоріжжя), Резиденція Богдана Хмельницького (Чигирин).

Ізюмська міська дитяча бібліотека запрошує всіх в першу подорож до музею народної архітектури та побуту, місто Ужгород, Закарпатська область.