УПРАВЛІННЯ КУЛЬТУРИ ІЗЮМСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
 
ОФІЦІЙНИЙ САЙТ





Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Новини


4 серп. 2023
Меценати для бібліотеки
Нові книги, меблі та інші подарунки для ізюмської бібліотеки

21 лип. 2023
Об’єднані творчістю
З 22 липня по 2 вересня 2023 року у місті Харків відбуватиметься обласна виставка виробів декоративно-прикладного мистецтва майстрів Харківщини

20 лют. 2022
Управління культури Ізюмської міської ради
Онлайн акція «Герої не вмирають» (м.Ізюм)

Всі новини

Бібліотека-філія №1

7 квіт. 2020
Віртуальний Світ Фентезі

Віртуальний Світ Фентезі

 

    Міська бібліотека – філія № 1 пропонує своїм читачам поринути у «Віртуальний Світ Фентезі». І почнемо ми нашу мандрівку з українського письменника Володимира Руткiвського та розглянемо сьогодні одну з найцікавіших його книг!

     «Сторожова застава» - це український дитячий історичний роман з елементами фантастики. Головний герой - п'ятикласник Вітько Бубненко звичайний школяр, який відпочиває на канікулах. Разом з однолітками він намагається знайти якісь цікаві історичні факти про рідне село Воронівку . Його однокласники вважають, що їхнє село дуже примітивне і не має видатної історії. Вітько Бубненко вважає інакше. І мабуть саме завдяки його вірі доля нагородила цього хлопця незвичайною пригодою в минуле. Головний герой зовсім випадково знайде в печері Чортового яру таємну діру в стіні. І через неї якимось дивом потрапить у зовсім іншу Воронівку, а саме у 1097-й рік, де познайомиться зі славетними проукраїнськими богатирями Іллею Муромцем, Олешком Поповичем та Добринею та буде захищати рідну землю. Дуже класна книжка. Читається легко. І звичайно від неї більше будуть у захваті діти, але й дорослі читачі отримають задоволення від цього твору.

     Сторожову заставу екранізовано: сценарій написав Сашко Дерманський; режисер - Юрій Ковальов. Вихід стрічки відбувся в 2015 році. Тож пропонуємо вам не тільки книжку почитати, а й фільм переглянути!

 

.