УПРАВЛІННЯ КУЛЬТУРИ ІЗЮМСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
 
ОФІЦІЙНИЙ САЙТ





Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Новини


4 серп. 2023
Меценати для бібліотеки
Нові книги, меблі та інші подарунки для ізюмської бібліотеки

21 лип. 2023
Об’єднані творчістю
З 22 липня по 2 вересня 2023 року у місті Харків відбуватиметься обласна виставка виробів декоративно-прикладного мистецтва майстрів Харківщини

20 лют. 2022
Управління культури Ізюмської міської ради
Онлайн акція «Герої не вмирають» (м.Ізюм)

Всі новини

Центральна міська бібліотека

7 квіт. 2020
Читаємо на карантині

Читаємо на карантині

 

    Щороку у дні весняних канікул дитячі бібліотеки України проводять Всеукраїнський тиждень дитячого читання.

У перенасичений інформацією час свято набуває особливого значення: допомагає дітям відчути радість спілкування з книгою, нагадує дорослим про значення друкованого слова у дитинстві, привертає увагу до проблем дитячого читання. Як свято - Тиждень дитячого читання із дуже давніми традиціями сьогодні не лише не втратило свого значення, але й набуло особливого змісту для кожного учасника, від дворічного малюка, який пробує книжку «на зуб», до солідних «живих» класиків дитячої літератури.

    На жаль, цього року всі наші плани щодо Тижня дитячого читання скасовано через карантин. Але ми не зупиняємося в своїй роботі, а просто переходимо на віртуальні вершини: в сучасному світі безліч засобів передачі інформації. Бібліотекарі міста Ізюм на своїй сторінці у Фейсбук «Бібліотечний дайджест Ізюма», на сторінці в Інстаграм, бібліотечному сайті проводять дуже активну роботу по популяризації читання в умовах карантину: виклали списки онлайн бібліотек України, постійно розповідаємо про сучасних письменників, що пишуть для дітей і дорослих, викладаємо рекомендаційні списки читання.

     До нас знову повертається гучне читання. Чомусь його значення з роками зменшилося, вважалося, що воно застаріло, але зараз, коли на вулицю виходити не бажано, чому і не почитати, починайте читати своїм дітям – це зближує, налагоджує спілкування в родині. Якщо не дуже полюбляєте читати вголос-слухайте аудіокниги і хай Вам розповідають історії професійні актори. Або ми пропонуємо подивитися фільм, який знято по книзі, наприклад «Сторожова застава», фільм в жанрі фентезі, знятий по книзі українського письменника Володимира Рутківського.

     До фондів ізюмських міських бібліотек надійшли нові книги. Ми постійно розповідаємо про них, створюємо презентації. Закінчиться карантин – приходьте в бібліотеки і ставайте їх першими читачами.

 

 

Ізюмська центральна міська бібліотека