УПРАВЛІННЯ КУЛЬТУРИ ІЗЮМСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
 
ОФІЦІЙНИЙ САЙТ





Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Новини


4 серп. 2023
Меценати для бібліотеки
Нові книги, меблі та інші подарунки для ізюмської бібліотеки

21 лип. 2023
Об’єднані творчістю
З 22 липня по 2 вересня 2023 року у місті Харків відбуватиметься обласна виставка виробів декоративно-прикладного мистецтва майстрів Харківщини

20 лют. 2022
Управління культури Ізюмської міської ради
Онлайн акція «Герої не вмирають» (м.Ізюм)

Всі новини

Бібліотека-філія №2

8 трав. 2020
Виставка до Дня Перемоги

Виставка до Дня Перемоги

 

У ці травневі дні Україна відзначає День пам'яті та примирення, День Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Для українців це не тільки День Перемоги над нацизмом, це - день всенародної пам’ті, день вшанування численних жертв війни та день, що уособлює в собі національну боротьбу за право на власну державу, свободу та незалежність.

У серці кожного українця жива пам’ять про мільйони мужніх і незламних людей-справжніх героїв, які стояли на фронтах, які пітримували тил та тримали лінію оборони, які вірили в українську перемогу. Про їхню жертовність в ім’я свого народу та любов до рідної землі маємо говорити і сьогодні.

В ізюмській міській центральній бібліотеці оформлена виставка – інсталяція « І житимуть у пам’яті народу його вірні доньки і сини». На виставці представлені книги, які висвітлюють героїчні і трагічні сторінки Другої Світової війни, особлива увага приділена боротьбі проти нацистських загарбників в Харківській області, нашому місті. З великою шаною ми згадуємо імена героїв – капітана Орлова, зв’язкової ізюмського партизанського загону Н. Бабакової, генерал – лейтенанта танкових військ Волоха Петра Васильовича та багатьох інших.

Поетичний уривок із поеми «Про Ізюм» участника боїв за наше місто начальника штаба другого батальйону 223 полка 35 дивізії 1-ї гвардійської армії майора Володимира Труханова висвітлює трагічну сторінку війни – битву за гору Крем’янець.

Експозиція доповнена зображенням відомих плакатів воєнних років.

Виставка діє в вітринному просторі читального залу бібліотеки і кожен бажаючий може роздивитися матеріали, представлені на ній. Після карантину всіх, хто хоче більш детально ознайомитися з книгами даної тематики, чекаємо в нашій бібліотеці.

З нагоди відзначення Дня пам’яті та примирення і Дня Перемоги у Другій Світовій війні в Міській бібліотеці – філії №1 діє виставка – шана : « І пам'ять про війну нам книга оживляє…»

Зі Святом Великої Перемоги!

.