УПРАВЛІННЯ КУЛЬТУРИ ІЗЮМСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

 





Міська бібліотека-філія №1

21 трав. 2020
Елеонор Портер «Полліанна»

Міська бібліотека – філія №1 пропонує  відвідати віртуальну майстерню етичного та естетичного виховання «Про чарівне»

Уявіть, що ви потрапили до Міста Позитиву. Тут тече річка Добра і Милосердя. Вода в ній чиста, прозора, має цілющі властивості. Пройдіться вздовж річки до вулиці Сонячної.    Відчуйте приплив бадьорості, сил, радості.  І  за цим Садом Радості доглядає Веселкова дівчинка – Полліанна…

Сьогодні ми поговоримо про повість Елеонор  Портер «Полліанна».

«Полліанна» від американської письменниці Елеанор Портер - універсальні ліки від депресії. Книга не має абсолютно ніяких протипоказань і побічних ефектів. Вживати довільно: невеликими порціями перед сном, в хвилину смутку, або всю історію за один присід і кілька чашок чаю - передозування повністю виключена. «Полліанна», як і її головна героїня - яскравий промінчик, який опромінює навіть найпохмуріший день.

Трохи про Елеанор Портер

Книга про дівчинку-сироту та її поглядах на світ зробила свого автора безсмертної - до сих пір історія надзвичайно популярна. Сама ж Елеанор Портер ніколи не хотіла стати світовою знаменитістю - росла у звичайній родині нащадків перших британських переселенців в Америці, вчилася співу, вийшла заміж і всюди слідувала за своїм чоловіком: з рідного Літлтон в Массачусетс, потім в Теннессі і нарешті в Нью Йорк. Свої перші оповідання вона почала друкувати в 24 роки, і публіка зустріла їх досить тепло. Але саме «Полліанна», що вийшла у світ в 1913 році, коли письменниці було вже 45, принесла їй всесвітню славу.

Гра в радість

На перший погляд, в історії про Полліанна немає зовсім нічого особливого. Дівчинка-сирота, яка ніколи не знала достатку, виявляється в далекому місті у багатій тітки, яка славиться своєю строгістю і нелюбов'ю до дітей. Однак Полліанна не втрачає оптимізму: вона «грає в радість» - і знаходить абсолютно в будь-якій ситуації свої плюси. Навіть коли замість вечері Полліанна отримує тільки хліб з молоком, не біда, адже вона так любить молоко! І маленька кімнатка на горищі не страшна, адже з її вікна такий гарний вигляд ... Полліанна грає в радість завжди, і потроху все, хто її оточує, мимоволі заряджаються від неї цим оптимізмом.Звичайно, крім опису життя провінційного містечка, в книзі є ще багато цікавого. Наприклад, давно забуті і приховані любовні таємниці. Хто ж не любить розгадувати ребуси?

Читання на одному диханні

«Полліанна» дійсно можна проковтнути за один-єдиний вечір. Книга написана дуже легко і приємно, що цілком підходить її головній героїні. Сюжет хоч і простий - чи приживеться така сонячна  дитина у похмурої тітки? - однак змушує співпереживати персонажам, причому, всім без винятку. До слова, герої книги виписані дуже об'ємно, і незважаючи на те, що виділена тільки основна відмінна риса кожного, сприймаються вони як живі.

Книга є в фондах ізюмських міських бібліотек і чека\ своїх читачів.

Приємного читання!