УПРАВЛІННЯ КУЛЬТУРИ ІЗЮМСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
 
ОФІЦІЙНИЙ САЙТ





Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Новини


4 серп. 2023
Меценати для бібліотеки
Нові книги, меблі та інші подарунки для ізюмської бібліотеки

21 лип. 2023
Об’єднані творчістю
З 22 липня по 2 вересня 2023 року у місті Харків відбуватиметься обласна виставка виробів декоративно-прикладного мистецтва майстрів Харківщини

20 лют. 2022
Управління культури Ізюмської міської ради
Онлайн акція «Герої не вмирають» (м.Ізюм)

Всі новини

КЗ СМО "Ізюмська художня школа"

7 жовт. 2020
До Дня Художника України

День художника України

 

   Щорічно у другу неділю жовтня в Україні відзначається професійне свято — День художника. Українським майстрам пензля і різця належать твори, які стали частиною золотого фонду світового образотворчого мистецтва.

 

   

    

 

     Це професійне свято було засновано Указом Президента України №1132/98 від 9 жовтня 1998 року. З ініціативою заснування нового свята виступили діячі  Спілки художників України, а в самому Указі наголошується, що День художника засновано «враховуючи роль художників України в розвитку українського образотворчого мистецтва, відродженні національних традицій у художній творчості».

 

    

.

    

    Ми дуже раді, що в нашому місті працює дитяча художня школа, яка є початковою ланкою мистецької освіти, однієї з найдосконаліших форм творчої діяльності, оскільки саме в художній палітрі кристалізується внутрішній світ людини і звучать кольори глибоких почуттів.

 

    

.

    

     Дбайливо зберігаючи і розвиваючи самобутні традиції національної художньої школи, викладачі закладу сумлінно та з натхненням вкладають  в своїх маленьких учнів вічні загальнолюдські цінності, будять прагнення до прекрасного, до високої естетики та смаку, відкривають здібності й талант кожної дитини, допомагаючи розвинути та збагатити її душу та внутрішній світ.

 

    

 

     В це свято лунають не тільки офіційні привітання працівникам нашого Комунального закладу спеціалізованої мистецької освіти «Ізюмська художня школа імені С.І.Васильківського», але й відбувається «Посвята в юні художники», коли за традицією учнів 4-х класів урочисто залучають до когорти Юних художників школи.