УПРАВЛІННЯ КУЛЬТУРИ ІЗЮМСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
 
ОФІЦІЙНИЙ САЙТ





Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Новини


4 серп. 2023
Меценати для бібліотеки
Нові книги, меблі та інші подарунки для ізюмської бібліотеки

21 лип. 2023
Об’єднані творчістю
З 22 липня по 2 вересня 2023 року у місті Харків відбуватиметься обласна виставка виробів декоративно-прикладного мистецтва майстрів Харківщини

20 лют. 2022
Управління культури Ізюмської міської ради
Онлайн акція «Герої не вмирають» (м.Ізюм)

Всі новини

Ізюмська централізована бібліотечна система

10 груд. 2020
До ювілею Катерини Білокур

«Зачарована квітами»

 

     Є на карті України мальовничий куточок, що славиться своєю вишуканою красою - це село Богданівка, на Київщині, в якому народилася Велика Українка - чудова, неперевершена, фантастична Катерина Білокур, народний художник України. 7 грудня відзначалося120 років від дня її народження.

     Ізюмські міські бібліотеки підготували до ювілею художниці ряд заходів з метою вшанування творчого таланту видатної Українки.

     Так, в Ізюмській центральній міській бібліотеці в читальному залі працює виставка – вернісаж «Чарівниця з Богданівки». На ній представлені книги, які розповідають про творчий шлях Катерини Білокур до своєї мрії, але головне місце займають репродукції її картин. Зал світиться від виру кольорів, які буяють на роботах художниці. Вони зустрічають читачів і ті на хвильку переносяться з холодного і похмурого грудня до літніх сонячних днів.

     З першого грудня Міська бібліотека-філія №1 пропонує відвідати творчу галерею «Квітковий світ Катерини Білокур».

     Арт-вернісаж «Зачарована квітами» експонується в міській бібліотеці –філії №2.

     Шлях народної мисткині до визнання і слави був складним і тяжким, але її творчість — це справжнє самобутнє явище в історії Українського мистецтва.

.

.