УПРАВЛІННЯ КУЛЬТУРИ ІЗЮМСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
 
ОФІЦІЙНИЙ САЙТ





Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Новини


4 серп. 2023
Меценати для бібліотеки
Нові книги, меблі та інші подарунки для ізюмської бібліотеки

21 лип. 2023
Об’єднані творчістю
З 22 липня по 2 вересня 2023 року у місті Харків відбуватиметься обласна виставка виробів декоративно-прикладного мистецтва майстрів Харківщини

20 лют. 2022
Управління культури Ізюмської міської ради
Онлайн акція «Герої не вмирають» (м.Ізюм)

Всі новини

Управління культури Ізюмської міської ради

24 лют. 2021
День пам’яті Героїв Небесної Сотні

День пам’яті Героїв Небесної Сотні

 

      Щорічно 20 лютого в Україні відзначають День пам’яті Героїв Небесної Сотні. Саме в ці дні під час Революції Гідності протистояння між українським народом і тодішнім режимом сягнуло свого апогею. Саме цього дня у 2014 році загинуло найбільше активістів Євромайдану.

      Революція Гідності засвідчила: українці не просто обрали шлях до Європи, а й готові за нього боротися, відстоюючи власні права та свободи. У світі Україну почали сприймати як державу з власною самобутністю, історією та гідністю, і, головне, державу, яка здатна захистити суверенітет. Ми шануємо пам’ять тих, хто ціною власного життя захищав інтереси України, її свободу та майбутнє нашого народу.

      Заклади культури традиційно долучились до вшанування пам’яті тих, хто загинув, виборюючи для України краще майбутнє.

      19 та 20 лютого біля КДК «Спартак» було встановлено патріотичну експозицію «Небесна сотня: ціна СВОБОДИ», до якої протягом двох днів усі небайдужі містяни несли квіти та лампадки.

 

.

 

     Окрім центральної частини міста, тематичні інсталяції у ці дні також було розташовано біля Міського Палацу культури, Палацу молоді та підлітків «Залізничник» та Будинку культури «Сучасник».

 

.

.

 

     У Комунальних закладах спеціалізованої мистецької освіти для учнів середніх і старших класів відбулись патріотичні години у форматі бесіди-розповіді про події Майдану, про трагічні 94 дні та ночі.

 

.

 

      Сільські клуби і бібліотеки у ці дні також провели тематичні бесіди, зустрічі, організували виставки. Кам’янська сільська бібліотека підготувала книжкову виставку «Герої не вмирають». Працівники Кам’янського сільського клубу організували тематичну аудіо трансляцію «Гідності хай промінь не згасає». А читачам Левківської сільської бібліотеки було запропоновано книжково-ілюстративну виставку-нагадування «Небесна Сотня: ви тепер святі».

 

 

    Федорівський сільський клуб - патріотична година «Героїв славна Сотня».

 

 

     Бригадирівська сільська бібліотека - година пам’яті Героїв Небесної Сотні «Вам – наша пам’ять і любов».

     Бабенківський сільський клуб - година-реквієм «Герої не вмирають».

 

 

     Крамарівський сільський клуб - година пам’яті Небесної Сотні.

 

 

      Також закладами культури міста було підготовано кілька відеороликів, котрі опубліковано на Офіційному сайті Управління культури та на сторінках у соціальних мережах.