УПРАВЛІННЯ КУЛЬТУРИ ІЗЮМСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
 
ОФІЦІЙНИЙ САЙТ





Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Новини


4 серп. 2023
Меценати для бібліотеки
Нові книги, меблі та інші подарунки для ізюмської бібліотеки

21 лип. 2023
Об’єднані творчістю
З 22 липня по 2 вересня 2023 року у місті Харків відбуватиметься обласна виставка виробів декоративно-прикладного мистецтва майстрів Харківщини

20 лют. 2022
Управління культури Ізюмської міської ради
Онлайн акція «Герої не вмирають» (м.Ізюм)

Всі новини

Ізюмська міська централізована бібліотечна система

30 вер. 2021
Всеукраїнський День Бібліотек

     Є багато див на землі, створених природою і зроблених руками людини. Чи не найбільше диво з див - книга, у ній увесь неосяжний світ. Як незгасимий смолоскип, освітлює шлях людині книга. І завжди цей смолоскип був у руках дбайливих, надійних бібліотекарів.

     Тому зовсім не випадково в 1998 році -  в рік літописання та книговидавництва, Президент України своїм наказом оголосив 30 вересня  Всеукраїнським  днем бібліотек, мета якого є відзначення праці бібліотекаря, підвищення ролі книги у суспільному та культурному житті.

     30 вересня у затишному залі Ізюмської центральної міської бібліотеки зібралися працівники бібліотек Ізюмської міської громади. Привітати їх зі святом завітали начальник Управління культури Ізюмської міської ради Олена Яснова, заступник редактора «Обрії Ізюмщини», голова літературного об’єднання «Слово» Микола Калюжний, заслужений працівник культури  України, колишній директор Ізюмської районної центральної бібліотечної  системи Валентина Лисаченко, дитяча письменниця Ольга Братчук, директор КЗ СМО «Ізюмська художня школа ім. С.І.Васильківського» Наталія Чернишева. Захід супроводжувався виступом ансамблю «Бравісімо+» КЗ СМО «Ізюмська музична школа» під керівництвом Галини Шевчук. Кращі бібліотекарі ЦБС були відзначені Грамотами Департаменту ХОДА та Управління культури ІМР і Подяками.  Під час зустрічі прозвучало багато теплих слів привітань та побажань. Наприкінці заходу весь великий колектив Ізюмської ЦБС сфотографувався на пам’ять у фотозоні «Час читати».

 

.

.

.

.

 

     Традиційно своє професійне свято бібліотекарі Ізюмської ЦБС відзначають разом зі своїми читачами: проводяться різноманітні заходи, до яких залучаються і дорослі, і діти.

     29 вересня, напередодні Всеукраїнського дня бібліотек, на бібліомікс  «Бібліотек@ - світ нових можливостей» до Ізюмської центральної міської бібліотеки завітали учні  Ізюмського ліцею №4.  Учні прослухали цікаву інформацію про історію нашої бібліотеки, а також взяли участь в інтерактивній екскурсії відділами та підрозділами бібліотеки.  Кожна локація супроводжувалася веселою вікториною та оглядом виставок, які підготували бібліотекарі. Дуже зацікавили дітей виставка старовинних книг «Унікальні пам’ятки книжкової культури» та виставка «Чарівний світ мініатюрної книги». Не оминули наші гості своєю увагою і бібліотечну святкову  фотозону  «Час читати», на якій представлені книги сучасних українських та зарубіжних авторів на українській мові. Діти залюбки робили світлини на згадку.

     Того ж дня у міській дитячій бібліотеці проходили гра - книжкові каруселі «Знання у книгах, книги у бібліотеці», на які завітали учні 3-Б класу Ізюмського ліцею № 4.

     Міська бібліотека – філія №1 запросила всіх поціновувачів книги та бібліотеки на літературно-мистецьке свято «Бібліотека – острів творчості і талантів». На великих та маленьких читачів чекала яскраво оформлена фотозона «Читати – це модно», святкова інсталяція «Диво – дерево», виставка – інсталяція «Диво, створене своїми руками», книжка «Я люблю читати», котру можна було не тільки потримати в руках, але і вдягнути на себе! Діти та дорослі послухали про історію та сучасність бібліотеки, а також виступи  ізюмських поетес та письменниць Тетяни Підгорної та Марини Барановської, взяли участь у майстер-класі з виготовлення книжкових закладок, котрий провела бібліотекар Марина Лісовіченко.

 

.

.

.

 

      У Левківській сільській бібліотеці  пройшла посвята в читачі учнів 1-го класу Левківської гімназії. Малюки  із зацікавленістю слухали і розглядали яскраві  книжки, відгадували загадки, декламували віршики, які вже встигли вивчити в школі.  Діти пішли з бібліотеки з новими знаннями, подарунками, дитячими книгами та гарним настроєм.

     Вітаємо усіх мешканців нашої громади зі Всеукраїнським Днем бібліотек та з Днем Віри, Надії, Любові та матері їх Софії!