УПРАВЛІННЯ КУЛЬТУРИ ІЗЮМСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

 





Управління культури Ізюмської міської ради

12 січ. 2022
Свято Архієрейської ялинки

Смачно та весело в Ізюмі відзначили свято Архієрейської ялинки

     Це яскраве дійство стало для жителів Ізюмської громади традиційним. Вже багато років поспіль в дні святкування Різдва Христового ізюмчани збираються біля Головної ялинки міста. Тож і цьогоріч 8 січня на Центральній площі Ізюма біля КДК «Спартак» завдяки підтримці міської влади та Ізюмської єпархії пройшло свято Архієрейської ялинки під назвою «Містерія Різдва».

     На початку святкування Ізюмський міський голова Валерій Марченко та Митрополит Ізюмський та Куп’янський Єлисей поздоровили всіх присутніх з Різдвом Христовим та побажали миру, добра та благополуччя всім жителям Ізюмської громади.

     Справжнім подарунком для глядачів став театралізований різдвяний вертеп – вистава-дійство, в основу якої положено біблійну історію про народження Ісуса Христа.
     Далі свято продовжилося низкою величаво-урочистих святкових колядок та пісень у виконанні Архієрейського хору Ізюмської єпархії під керівництвом регента Олега Кадюка, виступами танцювальних та вокально-аматорських колективів Ізюмської громади.
Незважаючи того дня на морозну погоду, на площі панувала атмосфера позитивних, добрих емоцій та вражень.

      Біля Головної ялинки новорічні солодкі подарунки від міської влади отримали діти пільгових категорій.

      Гарячий чай з лимоном, солодкі смаколики та пухка здоба, якими пригощали цього зимового дня біля великого самовару, не дали змерзнути нікому.
      Охочі мали змогу помилуватися та придбати вироби майстрів декоративно-прикладного мистецтва на невеличкому ярмарку.

      Найкращий подарунок на свята – згадка про світлі відчуття, відображені на фото. На площі було облаштовано декілька новорічних фотозон, де можна було зробити яскраві знімки. А фотосесії з дідом Морозом, Снігуронькою, ростовими ляльками та казковими персонажами сподобалися і дітям і дорослим. Тож не нудьгував ніхто: малеча веселилася, а батьки, звісно ж, тому раділи.

      Можна впевнено сказати, що свято Архієрейської ялинки цього року справді вдалося на славу. Сонячна, трохи морозна днина, веселощі, гарний настрій та святкові емоції запам’ятаються ізюмчанам надовго.

 

За матеріалами сайту https://city-izyum.gov.ua

.

.

.

.

.

.

.

.

.