УПРАВЛІННЯ КУЛЬТУРИ ІЗЮМСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

 





В бібліотеках міста

20 груд. 2017
Зима багата на свята

Зима багата на свята

 

       14 грудня за народним календарем – день святого Наума. З цієї нагоди на урок народознавства до дитячої бібліотеки завітали учні 4-А класу ЗОШ №4. Бібліотекарі розповіли дітям, що святий Наум вважається покровителем розуму, доброчинства, що в давнину саме в цей день розпочиналося навчання в школі, які існували народні традиції і звичаї, пов’язані з початком навчання. Відгадували загадки про шкільні предмети, вікторину про народні зимові свята, переглянули мультфільм «Пеппі в школі». Школярі висловили свої думки, чому треба знати і пам’ятати традиції українського народу.

 

       День святого Миколая – одне з найцікавіших свят народного і церковного календаря, а також найулюбленіше свято українських дітей. Віддавна святий Миколай виконував роль Діда Мороза, приносив дітям подарунки на різдвяні свята. Будь –якої пори року цей святий не зникав з життя людей, якщо він не носив дітям подарунки, то допомагав селянам, виручав їх із біди, просив у Бога миру, радості та щедрот для людей.

        20 грудня в дитячому відділі бібліотеки - філії №2 пройшло свято до дня Святого Миколая для дітей 2-а класу ІЗОШ №2 «Відчиняйте двері - йде Миколай, Він благословить весь рідний край!»

       Учасники свята співали пісні, танцювали, грали в ігри. На згадку про свято отримали календарики на 2018 рік.

 

.

.