УПРАВЛІННЯ КУЛЬТУРИ ІЗЮМСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
 
ОФІЦІЙНИЙ САЙТ





Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Новини


4 серп. 2023
Меценати для бібліотеки
Нові книги, меблі та інші подарунки для ізюмської бібліотеки

21 лип. 2023
Об’єднані творчістю
З 22 липня по 2 вересня 2023 року у місті Харків відбуватиметься обласна виставка виробів декоративно-прикладного мистецтва майстрів Харківщини

20 лют. 2022
Управління культури Ізюмської міської ради
Онлайн акція «Герої не вмирають» (м.Ізюм)

Всі новини

у дитячій бібліотеці

18 лют. 2018
Масляна

Масляна у дитячій бібліотеці

 

Масляна є одним з найстаріших свят слов'янських народів. Справжня забава, яка зберегла свої традиції в наші дні з язичницької культури. Це смачне і неймовірно ситне свято триває цілий тиждень, який передує настанню Великого посту.

Масляна поділяється на три частини: зустріч – у понеділок, «широкий четвер», «прощальна неділя». Головною їжею українців на Масляну були вареники з сиром і сметаною, а також гречані  млинці.

Масляна – час ігор і забав. На масляному тижні по селах носили солом’яне опудало, в яке діти кидали сніжки. Опудало  потім спалювали або топили у річці. Цей обряд символізував проводи зими.

А яка ж Масляна без смачних млинців!!! Цього недільного ранку 18.02.18 , ще у фойє міської дитячої бібліотеки можна було відчути аромати духмяного трав’яного чаю, запашного меду та домашніх млинців. Діти разом з батьками зібралися  на майстер-клас «До весни за мрією». Цього разу  уже відома всім майстриня Катерина Шевченко запропонувала зробити ляльку-мотанку з тканини та сіна, щоб символічно зиму провести.

Після майстер-класу всіх присутніх частували чаєм та млинцями. А які ж млинці без запашного меду та домашніх смаколиків – різного варення: полуничного, малинового та смородинового.

Майстер-клас проходив в рамках проекту «Від мрії до дії» ініціативної групи «Нова мета». Проект  «Сприяння відбудові та сталому розв’язанню проблем ВПО та постраждалого від конфлікту населення в Україні», впроваджено міжнародною організацією з міграції (МОМ) за фінансуванням Європейського Союзу.

 

.

.

.

.

.

.