УПРАВЛІННЯ КУЛЬТУРИ ІЗЮМСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
 
ОФІЦІЙНИЙ САЙТ





Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Новини


4 серп. 2023
Меценати для бібліотеки
Нові книги, меблі та інші подарунки для ізюмської бібліотеки

21 лип. 2023
Об’єднані творчістю
З 22 липня по 2 вересня 2023 року у місті Харків відбуватиметься обласна виставка виробів декоративно-прикладного мистецтва майстрів Харківщини

20 лют. 2022
Управління культури Ізюмської міської ради
Онлайн акція «Герої не вмирають» (м.Ізюм)

Всі новини

Заходи до Дня Перемоги

9 трав. 2018
9 травня ізюмчани вшанували героїв Другої світової війни

 

9 травня ізюмчани вшанували героїв Другої світової війни

73-а річниця Перемоги пройшла в місті урочисто.

Святковий ранок традиційно розпочався з мітингів та жалобних панахид на кладовищах і покладання квітів до Братських могил.

На Північному (Гнидівському) кладовищі присутніх привітав зі святом заступник Ізюмського міського голови Костянтин Петров, який подякував ветеранам за їх подвиг та зазначив, що пам’ять про це повинна жити в наших серцях вічно.

А ось в центрі міста відбувся грандіозний марш пам’яті і поваги “Пам’ятаємо і перемагаємо”, в я кому взяли участь близько півтисячі ізюмчан. У руках вони тримали Прапори України та фотокартки рідних, які захищали рідну землю у Другій світовій. Колона під військові пісні попрямувала з вул. Соборної до пам’ятника Скорботній матері. Там же і відбувся мітинг, на якому привітав ветеранів та ізюмчан з великим святом Перемоги секретар Ізюмської міської ради Артем Єрдаларян. Він побажав мирного неба над головою та виказав низький уклін фронтовикам і працівникам тилу за мир і свободу.

Після мітингу для ветеранів керівництвом міста була організована польова кухня.

З нагоди свята вдень відбулись і спортивні заходи. Серед учнів загальноосвітніх закладів міста відбулась традиційна естафета, переможцем якої стала команда ІЗОШ №4.

У Міському палаці культури відбувся міський турнір з шахів.

Секретар Ізюмської міської ради Артем Єрдаларян, заступник Ізюмського міського голови Костянтин Петров та начальник управління молоді, спорту та іміджевих проектів Максим Стрельник привітали учасників забігу та турніру з шахів зі святом Перемоги та вручили призерам обох змагань кубки, медалі та грамоти.

Надвечір на ізюмчан та гостей міста чекав святковий концерт за участі творчих колективів та солістів міста. У концертній програмі прозвучали вірші та пісні воєнних років, що додавало святу особливої атмосфери військових часів.

Концерт завершився традиційною факельною ходою з центральної вулиці міста до Меморіалу Слави. Там хвилиною мовчання вшанувати пам’ять загиблих на фронтах Другої світової війни та поклали квіти до Вічного вогню.

Фінішним акордом заходу став святковий салют.

 

 

 

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.