УПРАВЛІННЯ КУЛЬТУРИ ІЗЮМСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

 





в закладах культури міста

22 січ. 2019
День Соборності України

Заклади культури міста відзначили День Соборності України

 

    В історії становлення незалежної України особливе місце займає 22 січня 1919 року, коли Директорія Української Народної Республіки проголосила Злуку всіх українських земель в єдину Українську державу.

    22 січня увійшло до національного календаря як велике державне свято - День Соборності України. З нагоди цієї важливої історичної дати, в закладах культури міста відбулись пізнавальні заходи з метою відродження паростків духовності, пробудження у своїх вихованців зацікавленості до поглибленого вивчення історії та культурних надбань українського народу, виховання поваги та любові до рідного краю, його історичного минулого і сучасності.

    Протягом дня, 22 січня, Начальник Управління культури Ізюмської міської ради Олена Яснова, головний спеціаліст Управління Марина Коловоротна та адміністрація закладів культури міста поклали квіти до пам’ятника Т.Г. Шевченко на знак своєї поваги до подій 1919 року та їх значимості для українського народу.

 

.

.

.

 

    Бібліотеки міста підготували ряд тематичних виставок та уроків для свої читачів різного віку. Для користувачів Центральної міської бібліотеки 22 січня було проведено патріотичну відео-годину «Соборна мати-Україна одна на всіх, як оберіг». Бібліотекар читального залу Л. Бірюкова розповіла про історію цього свята та звернула увагу на книжкову виставку «Нам берегти тебе, соборну і єдину, і нам твою історію творить», розділи якої присвячені пам’ятним подіям січня. 

     «Яка ж вдалась сьогодні днина! Що хочеться співать пісень. Моя соборна Україна  знов зустрічає новий день»,  -  такими словами бібліотекар міської бібліотеки-філії №2 О.Чередниченко розпочала урок історичної пам'яті «Єдність і злагода, право й свобода», під час якого учні 9 класу ІЗОШ №2 із захопленням слухали розповідь про боротьбу українського народу за соборність своїх земель.

     В міській дитячій бібліотеці відбувся захід-піраміда знань «Возз’єднались воєдино на землі своїй», під час якої учні 5 класу ІЗОШ №4 із захопленням слухали розповідь, відповідали на запитання літературно-історичної вікторини «Це моя Україна» та взяли участь в інтелектуальній грі «Як добре ти знаєш свою країну?».  Дізналися про значення слова «соборність» яке включає в себе єдність і згуртованість.

     Цього дня працівники міської бібліотеки-філії №1 спільно з завідувачем бібліотеки ІРЦПО В. Якімовою  , в методичному кабінеті ДНЗ «Ізюмський регіональний центр професійної освіти» провели годину-реквієм: «Дух народу не збороти». Бібліотекарі розповіли слухачам про становлення і розвиток українського національного державотворення, про Акт Злуки, який спирався на споконвічну мрію українського народу про незалежну, соборну, національну державу. Учні переглянули відео та розповіли вірші. Наприкінці заходу всі взялися за руки та утворили живий людський ланцюг, який символізував єдність України! Також для користувачів та гостей бібліотеки-філії №1 організовано тематичну книжкову виставку «Єднання заради Незалежності».

 

.

.

.

.

    В Міському Палаці культури вихованці гуртка декоративно-прикладного мистецтва «Скриня» підготували інсталяцію у вигляді карти України в стилі Кинусайга (печворк без голки).

     У Палаці молоді та підлітків «Залізничник» 21 січня відбулась бесіда про значення слова «Соборність» з вихованцями театрального гуртка-студії «Чарівна скриня». А у фойє Палацу протягом тижня розташована інформаційна дошка, аби кожен відвідувач закладу міг ознайомитись із історією та значимістю цієї події – об’єднання України.

      Викладачі Ізюмської дитячої художньої школи ім.. С.І. Васильківського провели тематичні виховні години із своїми учнями. Крім того, у бібліотеці школи організовано тематичну виставку «100 років Соборності».

 

.

.

.

.