УПРАВЛІННЯ КУЛЬТУРИ ІЗЮМСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
 
ОФІЦІЙНИЙ САЙТ





Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Новини


4 серп. 2023
Меценати для бібліотеки
Нові книги, меблі та інші подарунки для ізюмської бібліотеки

21 лип. 2023
Об’єднані творчістю
З 22 липня по 2 вересня 2023 року у місті Харків відбуватиметься обласна виставка виробів декоративно-прикладного мистецтва майстрів Харківщини

20 лют. 2022
Управління культури Ізюмської міської ради
Онлайн акція «Герої не вмирають» (м.Ізюм)

Всі новини

Бібліотеки міста

29 жовт. 2019
До Дня визволення України

Бібліотеки міста до Дня визволення України

 

      Друга світова війна принесла з собою таку безліч трагедій, віроломства і зруйнованих доль, що до цих пір все людство із сумом і гіркотою згадує про ті далекі події, які торкнулися практично всіх на нашій спільній землі.

      Не можна висловити те, що відчували наші діди і бабусі, на очах яких відбувався весь жах однієї з найкривавіших воєн на нашій планеті. Але ми не маємо права забути те, що розповідали нам свідки. Інакше це може повторитися. І ми говоримо: «Ніхто не забутий!», «Ніщо не забуто!».

      Вже 10 років офіційно Україна святкує День визволення України від фашистських загарбників на державному рівні з метою всенародного відзначення визволення України від фашистів, вшанування героїчного подвигу і жертовності нашого народу у Другій світовій війні.

      Аби відзначити річницю та згадати усіх, хто не шкодував своєї крові, свого життя за мир, хто мимоволі став жертвою цієї війни, в бібліотеках міста пройшли заходи присвячені цим подіям.

       В Ізюмській центральній бібліотеці 28 жовтня відбулася історична подорож «Сповідь солдатських сердець». З допомогою сучасних технічних засобів перед студентами медичного коледжу оживали події тих страшних років. Воєнна хроніка, поетичні рядки, спогади, пісні – все це створило незабутню атмосферу і служить для закріплення історичної пам’яті. До уваги читачів представлена виставка мемуарів «Нам не забути днів війни…».

       28 жовтня міською бібліотекою – філією №1 для учнів групи КС-318, КС-319 сумісно з працівниками бібліотеки ДНЗ «Ізюмський РЦПО» було проведено патріотичну годину «Шляхами війни та болю». На мультимедійному екрані відбувся відеоперегляд тематичних роликів : «Звертаюсь до тебе , Україно!», «Війна», «День визволення України», який супроводжувався декламуванням віршів учнями Лінськой Альоною, Вахтіной Катериною, Стрєльцовою Тамарою, Горбач Єлизаветою. В кінці заходу всі присутні вшанували загиблих під час Другої світової війни хвилиною мовчання. Також в бібліотеці з 23 жовтня діє книжкова виставка «Уклін живим – загиблим слава».

      В міській бібліотеці філії №2 до цієї дати оформлена книжкова виставка – вшанування «Салют визволителям України». Представлена на ній література розповідає про воєнні дії на території України та інформацію про людські і матеріальні втрати, які понесла Україна під час Другої світової війни.

       На час історії « Твої захисники, Україно!» в міську дитячу бібліотеку були запрошені учні 7-А класу ЗОШ № 4. Події тих часів бібліотекарі представили у вигляді літературно- історичної екскурсії - від початку війни і до остаточного визволення України, згадувалися визначальні битви, що велися за визволення Харкова, Одеси, Севастополя. Переглянули документальний фільм «Визволення України», згадали імена героїв-ізюмчан та їх бойові подвиги.

      Ми пам’ятаємо усіх героїв, чия боротьба, самовіддана праця і героїзм сприяли звільненню України від нацистів. У серці кожного з нас жива пам'ять про неоціненний внесок українців у спільну перемогу в цій жахливій війні. Тим, хто загинув і тим, хто вижив у пеклі 40-х ми зобов’язані всім, що маємо сьогодні.

.

.

.

.