УПРАВЛІННЯ КУЛЬТУРИ ІЗЮМСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
 
ОФІЦІЙНИЙ САЙТ





Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Новини


4 серп. 2023
Меценати для бібліотеки
Нові книги, меблі та інші подарунки для ізюмської бібліотеки

21 лип. 2023
Об’єднані творчістю
З 22 липня по 2 вересня 2023 року у місті Харків відбуватиметься обласна виставка виробів декоративно-прикладного мистецтва майстрів Харківщини

20 лют. 2022
Управління культури Ізюмської міської ради
Онлайн акція «Герої не вмирають» (м.Ізюм)

Всі новини

Центральна міська бібліотека

29 січ. 2020
Пам’яті Антона Чехова

Пам’яті Антона Чехова

 

    28 січня 2020 року ми відзначили 160-річчя талановитого письменника, драматурга Антона Павловича Чехова.

    Ізюмська центральна міська бібліотека підготувала захід Story time або Читаємо вголос «Читай-я послухаю», зараз ця форма роботи знову стає дуже популярною. Вчора і в нашій бібліотеці прийшов час згадати і вшанувати пам’ять Антона Павловича Чехова.

    З екрану оповідання письменника читали видатний актор Ростислав Плятт, дуже цікаво було переглянути стрічку «Хирургия», який був створений ще в далекому 1939 році. До 100 – річчя театру МХАТ акторами цього прославленого театру були екранізовані низка оповідань Чехова, деякі з них ми подивилися під час зустрічі.

    Короткі оповідання-сценки Антона Павловича Чехова, смішні і водночас сумні, добре знайомі нам з дитинства. Чеховський герой - це звичайнісінький середня людина в звичайній, повсякденному житті, і події, які відбуваються з героями - звичайнісінькі. Так - дрібниці життя ...

     Але в цих дрібницях, як в дзеркалі, ми бачимо самих себе. Погляд Чехова, цей гострий, майже медичний погляд на людські пороки, на людську дріб'язковість, незначність устремлінь, як ніби спрямований в душу кожного з нас ... І кожен з нас може відчути в своїй душі цю чеховську тугу за чогось прекрасного, піднесеного.

 

     Он близок духом, современник, нам,

     Хоть жил в далеком позапрошлом веке.

     Он стал сродни грядущим временам

     Мечтой о гордом и прекрасном человеке.

 

      Він хотів «всюди встигати» - проявити себе і в драмі, і в комедії, і в драматургії, і в прозі, бути смішним і трагічним ... Такий різний Чехов.

      В історії світової культури Антон Павлович Чехов залишився як майстер короткого оповідання і нового типу п'єси - трагікомедії. Його вміння знайти точну художню деталь, талант відображення найтонших душевних переживань героїв здобули йому популярність у багатьох країнах світу.

     Інтерес до творчості цього художника слова виправданий, закономірний і актуальний. Часом виникає відчуття, що вся справа в самій особистості Чехова або, по крайней мере, в тому чарівному образі, що настільки чітко вловлюється в його фотографіях.

     В читальному залі Ізюмської центральної міської бібліотеки працює книжкова виставка «Плекайте сад душі», на якій представлені матеріали про життя і творчість Антона Павловича Чехова і звісно книги з його чудовими творами.

     «В жизни он был именно тем, чем был в творчестве,-человеком редкого душевного благородства: воспитанный и изящный, деликатный, искренний и простой, чуткий и нежный при редкой

правдивости», - так сказав про Чехова Иван Алексеевич Бунин.

Будто совесть больная стучится

К нам в сердца со страниц его книг…

И живою водою струится

Слов его драгоценный родник.

.