УПРАВЛІННЯ КУЛЬТУРИ ІЗЮМСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

 





Бібліотеки міста

29 січ. 2020
До Дня Героїв Крут

Бібліотеки міста до Дня Героїв Крут

 

Їх було триста-юнаків сміливих

Їх було триста…І усі вони

Не будуть більше знати днів щасливих,

Вони – герої, нації сини!

 

     29 січня 2020 року виповнюється 102 роки з дня героїчного подвигу, здійсненого трьома сотнями студентів, який увійшов в історію України як Бій під Крутами. Героїзм молодих українців довгі роки служить прикладом для багатьох поколінь. Що саме сталося в 1918 році і чому важливо пам'ятати про це сьогодні розповіли працівники Ізюмської центральної міської бібліотеки учням 3-х,9-х, 10-х, 11-х класів ЗШ№4. Під час заходу «Згадаймо юність, що згоріла в Крутах» глядачі, за допомогою історичної хроніки та реконструкцій подій, побачили бій 102 літньої давнини. Бібліотекар Іванюшенко В.І. розповіла про причини цієї трагедії, та події, що відбулися після бою. Звучали пісні та вірші, присвячені юним героям Крут.

    Виставка «Ніколи не забути славу Крут» пропонує відвідувачам бібліотеки історичні документи, статті з газет різних років, які допоможуть дізнатися про ті страшні події і значення їх в історії становлення незалежної України.

    До Дня пам’яті юних героїв – крутянців дитяча міська бібліотека підготувала інформаційну годину «України обпалений цвіт» для учнів 7 – Б класу ЗШ №4.

    Діти почули про історичний перебіг подій під станцією Крути та значення їх в історії нашої держави, переглянули документальний фільм про меморіал пам’яті Героїв Крут, де розміщені музейні експозиції, історичні документи, світлини.

    Також привернули увагу учнів до книжкової виставки «Їх оплакують роси в лузі».

    Наприкінці зустрічі глядачі висловили свої думки про побачене і чому ми не повинні забувати героїв, які не пошкодували життів за незалежність і свободу України.

 

    В бібліотеці -філії №2 для читачів був організований перегляд документального фільму «Крути: молода кров» з серії «Україна – забута історія». Також в бібліотеці оформлена книжкова виставка « Бій під Крутами».

 

    Сьогодні бібліотеки м. Ізюм вшанували пам’ять юних Героїв Крут, які понад сторіччя тому зробили неможливе - на чотири доби зупинили більшовицьку армію, яка сунула на Київ, щоб задушити молоду Українську державу. Вище за власне життя молоді українці поставили свободу і гідність, Незалежність своєї держави.

.

.

 

.

.

.