УПРАВЛІННЯ КУЛЬТУРИ ІЗЮМСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
 
ОФІЦІЙНИЙ САЙТ





Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Новини


4 серп. 2023
Меценати для бібліотеки
Нові книги, меблі та інші подарунки для ізюмської бібліотеки

21 лип. 2023
Об’єднані творчістю
З 22 липня по 2 вересня 2023 року у місті Харків відбуватиметься обласна виставка виробів декоративно-прикладного мистецтва майстрів Харківщини

20 лют. 2022
Управління культури Ізюмської міської ради
Онлайн акція «Герої не вмирають» (м.Ізюм)

Всі новини

Дитяча бібліотека

3 лют. 2020
Гра-подорож «Палац чарівних казок і пригод Всеволода Нестайка»

Гра-подорож «Палац чарівних казок і пригод Всеволода Нестайка»

 

     Всеволоду Зіновійовичу Нестайко 30 січня 2020 року виповнилося б 90 років.

     Всеволода Нестайка, автора «Тореадорів з Васюківки», називають основоположником українського дитячого детективу. Всі книги та оповідання Всеволода Нестайка відрізняються яскравими персонажами, веселими і захоплюючими пригодами, фірмовим авторським гумором, а також повчальними історіями, які виховують в дітях тільки позитивні якості.

     В міську дитячу бібліотеку на гру-подорож «Палац чарівних казок і пригод Всеволода Нестайка», завітали учні 4-Б класу ЗОШ № 4.

Бібліотекарі ознайомили дітлахів з цікавими фактами з біографії відомого українського дитячого письменника, а потім помандрували разом з героями його книг, що є справжніми шедеврами дитячої літератури. Побували в Палаці чарівних казок та впізнали героїв книги «В країні сонячних зайчиків» за портретами; посміялися з пригод учнів 4-Б («Одиниця з обманом»); познайомилися з невгамовними друзями Явою та Павлушею, переглянувши уривок з фільму «Тореадори з Васюківки». А ще побували в незвичайній лісовій школі з ведмежою мовою викладання, дружно виконали завдання «Розшифруй ім’я героя» та розіграли в особах сценку за книгою «Нові пригоди в лісовій школі».

     Дітлахам подорож сподобалася, тож вони з задоволенням взяли почитати твори автора з книжкової виставки «Країна сонячного дитинства Всеволода Нестайка».

     До святкування ювілею видатного письменника залучилася і Кам’янська селищна бібліотека. Панюхно Ірина Петрівна підготувала літературне досьє «Чарівний світ Всеволода Нестайко».

     Діти почули розповідь про тяжке дитинство майбутнього письменника, яке припало на роки Другої Світової війни, подальше життя і, звичайно, говорили про найголовніше – книги Всеволода Зиновійовича. А потім були ігри, вікторини і хороший настрій.

 

.

.

.

.

.