УПРАВЛІННЯ КУЛЬТУРИ ІЗЮМСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
 
ОФІЦІЙНИЙ САЙТ





Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Новини


4 серп. 2023
Меценати для бібліотеки
Нові книги, меблі та інші подарунки для ізюмської бібліотеки

21 лип. 2023
Об’єднані творчістю
З 22 липня по 2 вересня 2023 року у місті Харків відбуватиметься обласна виставка виробів декоративно-прикладного мистецтва майстрів Харківщини

20 лют. 2022
Управління культури Ізюмської міської ради
Онлайн акція «Герої не вмирають» (м.Ізюм)

Всі новини

Бібліотеки міста

14 квіт. 2020
Сергій та Марина Дяченко

Сергій та Марина Дяченко

 

     14 квітня відзначає свій день народження найяскравіший в царині вітчизняної і не тільки вітчизняної фантастики письменник Сергій Сергійович Дяченко. А в 2020 році це ювілей – 75 років.

     В співавторстві зі своєю дружиною Мариною він працює в жанрах сучасної наукової фантастики, фентезі, казки та ін. успішно поєднуючи декілька жанрів в одному творі. Сергій Дяченко, кандидат біологічних наук - в минулому лікар-психіатр – закінчив сценарний факультет ВГІКа, являється автором багатьох сценаріїв художніх та документальних фільмів, лауреатом ряду всесоюзних премій в області кіно, лауреатом Державної премії України.

      Метри фантастичного жанру на те й метри, щоб дати нам змогу за символікою образів з чарівного світу Фантазії розгледіти прості істини, які тисячі років рятують людину від розпачу й зневіри. Схибив одного разу – стережися, щоб не схибити вдруге; кохання не завжди приносить щастя, але від цього не слабшає; дружба й самовідданість, любов до людей і життя здатні перебороти навіть космічний жах вселенської катастрофи.

      Такий він-світ Марини та Сергія Дяченків – дивовижний, сповнений незбагненних таємниць і фантастичних пригод, і разом з тим повний Любові, доброї, красивої магії. Ви будете зачаровані, шановний читачу, навіть не сумнівайтеся.

     Загалом у їхній спільній творчій скарбничці можна знайти більше 30 романів та повістей, а також десятки оповідань.

     Подружжя автори таких відомих творів як «Брамник», «Ритуал», Мідний король», «Страта», «Межа», «Зло не має влади», «Королівська обіцянка» та ін.

 

     Уривок з інтерв’ю:

     Ваша точка зору, чому люди так охоче читають фантастику?

     Сергій Дяченко:

     Всі ми фантасти в нашому дитинстві. Взагалі дитина до п’яти років – академік. Засвоїти мову, звичаї свого народу - надзвичайно складне і творче завдання. Якщо Ви згадаєте своє дитинство, то ви вірили у відьом, бабу Ягу і таке інше. Міфологічне сприйняття світу.

     А потім, на жаль, цей реалізм буття збиває з пантелику всіх нас. Коли ми дорослішаємо, ми втрачаємо надзвичайно цнотливе, тремтливе наше дитинство, наше коріння, наші гени.

     Але є люди, які, будучи дорослими, в душі лишаються поетами, дітьми, якщо хочете, вони відкриті для цього світу, для його парадоксів, для його красот.

     Крім того, фантасти-письменники – це люди, які володіють таємницею чудового, магічного ліхтаря. Він може на запилених вулицях нашого міста, як архітектурна підсвітка, будь-який зашарпаний будинок перетворити у новорічну ялинку.

     Так і фантастика. Вона може будь-яку тему нашого життя, нашого вбогого життя розвивати, зробити її надзвичайно привабливою, яскравою, цікавою. В цьому можуть бути приховані дуже серйозні речі.

     Я взагалі не поділяю жанри літератури на легкий чи складний. Для мене є просто цікава література, талановита чи не талановита. Лише час розставить акценти: легкий чи не легкий жанр.,

      В ізюмських міських бібліотеках великий вибір творів зіркового подружжя і вони чекають Вас після карантину.

.