УПРАВЛІННЯ КУЛЬТУРИ ІЗЮМСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

 





Ізюмська міська центральна бібліотека

29 черв. 2021
«Влітку біля фонтану»

   «Влітку біля фонтану» - саме так називається  цикл вуличних заходів, започаткованих  центральною міською та дитячою бібліотеками. Протягом літа на центральній алеї міського парку, щочетверга, з 14 до 16 години, запрацює  бібліотека під відкритим небом. Дітей та дорослих, гостей міста запрошуємо почитати в затінку біля фонтану цікаві книги та журнали, малят – пограти в  настольні ігри та розгадати тематичні книжкові вікторини з призами.

   Перша зустріч біля фонтану  відбулася 17 червня та  подарувала чимало приємних вражень і сувенірів відпочиваючим у парку.  А присвятили її працівники  бібліотек домашнім улюбленцям  - котикам, про яких пишуть казки, вірші, оповідання, знімають кіно та мультфільми. На книжковій виставці « Котячі історії» всі бажаючі мали змогу ознайомитися з дитячою літературою даної тематики – від класичних творів про кішчин дім, пана Коцького, Леопольда до новинок від Українського інституту книги про киць-мандрівниць, котячі пустощі та котика-безхатька.

   24 червня « Бібліотека біля фонтану» знову радо зустрічала всіх бажаючих відпочити у парку та ознайомитись з бібліотечними цікавинками. Цього разу  дорослим пропонували почитати газети та журнали, в тому числі й свіжі номери регіональних видань –« Слобідський край» та « Обрії  Ізюмщини».

        Діток та  батьків  зацікавила виставка-реклама  « Читаємо комікси»,  на якій були представлені новинки – комікси про всесвітньовідомих Смурфиків, розвиваюча серія історичних коміксів про пригоди  Джеронімо  Стілтона, відомі в Європі « Щоденники Вишеньки» Ж. Шамблена. Ці книги отримані дитячою бібліотекою від Українського інституту книги за програмою поповнення бібліотечних фондів. А ще на виставці – цікава інформація про перше українське  видавництво коміксів « Ірбіс Комікси», місія якого – привносити в  Україну всесвітньопопулярні комікси, обираючи найкращі.

    Малюкам в затінку біля фонтана  бібліотекарі запропонували пограти в настольні ігри,   розфарбувати розмальовки з казковими героями та розгадати  вікторину про Смурфиків.  Всі присутні отримали задоволення від спілкування та нові враження.

   «Бібліотека біля фонтану» бажає  ізюмчанам та гостям міста гарного відпочинку влітку!

 

.

.

.

.

.

.

.

.