УПРАВЛІННЯ КУЛЬТУРИ ІЗЮМСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
 
ОФІЦІЙНИЙ САЙТ





Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Новини


4 серп. 2023
Меценати для бібліотеки
Нові книги, меблі та інші подарунки для ізюмської бібліотеки

21 лип. 2023
Об’єднані творчістю
З 22 липня по 2 вересня 2023 року у місті Харків відбуватиметься обласна виставка виробів декоративно-прикладного мистецтва майстрів Харківщини

20 лют. 2022
Управління культури Ізюмської міської ради
Онлайн акція «Герої не вмирають» (м.Ізюм)

Всі новини

День художника України 2016

7 жовт. 2016
Щорічно, у другу неділю жовтня, наша країнаДень художника

День художника України 2016

 

           Щорічно, у другу неділю жовтня, наша країна відзначає професійне свято всіх тих, хто впевнено тримає в своїх руках пензлі та олівці - День художника України.

          Хтось творить красу словом, хтось звуком, а хтось – кольорами, відтінками, півтонами. Радість, яку дають нам картини, – це радість участі разом із художником в тому процесі пізнання світу, який ми називаємо мистецтвом. Наша земля завжди була багата талановитими людьми, серед яких і велика когорта майстрів пензля. Самобутня і багатопланова палітра їхніх творів залучає мільйони людей до світу прекрасного.

           В нашому місті є традиція у День художника проводити урочисту посвяту в «Юні художники» учнів 4-го клас Ізюмської дитячої художньої школи. Цього року ця посвята відбулась 7 жовтня у приміщенні глядацької зали Міського Палацу культури. На свято завітали учні Художньої школи, їх батьки та друзі, а також вихованці творчих колективів міста.

           З привітанням на святі виступив заступник Ізюмського міського голови Воловими Мацокін – він привітав усіх присутніх зі святом – побажав юним художникам натхнення та нових здобутків на творчій ниві. Також Володимир Володимирович нагородив грамотами від Ізюмського міського голови викладачів Художньої школи: Ольгу Тарєєву, Олену Недавню, Наталію Маріненко, Валерія Сороку та Міщенко Яну. Приємним сюрпризом для школи став подарунок від міської влади – сертифікат на встановлення вікон в кабінеті-майстерні живопису на суму 13650 гривень – його Володимир Мацокін вручив особисто директору школи Костянтину Мілкіну.

           Костянтин Євгенійович виступив із вітальним словом, а також подякував за щедрий подарунок і вручив Володимиру Мацокіну пам’ятний сувенір від імені усіх учнів та викладачів Художньої школи – картину, виконану у техніці «батік».

           Привітати усіх художників своїм виступом на свято завітали творчі колективи міста – вокальна студія «Art-Music», зразковий аматорський ансамбль сучасного спортивного танцю «Совершенство», зразковий ансамбль народного танцю «Вдохновение», ансамбль скрипалів-викладачів Ізюмської Дитячої музичної школи та народний аматорський вокальний колектив «М-Стиль». Яскраві виступи, зворушлива церемонія посвяти у «Юні художники» та щирі вітання – все це зробило свято по-родинному теплим і затишним.

          Вітаємо усіх художників міста Ізюм з професійним святом і бажаємо постійного натхнення та успішного втілення творчих задумів!

 

.

.

.

.

.

.

.