УПРАВЛІННЯ КУЛЬТУРИ ІЗЮМСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
 
ОФІЦІЙНИЙ САЙТ





Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Новини


4 серп. 2023
Меценати для бібліотеки
Нові книги, меблі та інші подарунки для ізюмської бібліотеки

21 лип. 2023
Об’єднані творчістю
З 22 липня по 2 вересня 2023 року у місті Харків відбуватиметься обласна виставка виробів декоративно-прикладного мистецтва майстрів Харківщини

20 лют. 2022
Управління культури Ізюмської міської ради
Онлайн акція «Герої не вмирають» (м.Ізюм)

Всі новини

Бібліотеки

13 жовт. 2016
до Дня українського козацтва

Бібліотеки до Дня українського козацтва

 

     13 жовтня 2016 року в центральній міській бібліотеці для учнів 9 класів ЗОШ № 4 був проведений мультимедійний урок презентація : «Феномен українського козацтва», присвячений Дню захисника України, Дню  українського козацтва та Дню святої Покрови Пресвятої Богородиці.

    В читальному залі бібліотеки функціонує історико-краєзнавча виставка: «Шляхами звитяги, лицарства і честі». Козацтву належить особливе місце в історії України та в історичній пам’яті українського народу. Про них написано багато наукових  книжок та художніх творів, знято фільмів. Про козацький рід і його ватажків говориться в урочистій пісні нашої держави  - гімні України. Козаків можна побачити на парадах  нашого війська, їх зображення є на українських  грошах та поштових марках. Козак в уявленні українця – це звитяжний воїн, захисник Вітчизни, оборонець прав віри, звичаїв та гідності кожного, хто живе під небом України.

    Присутні здійснили чудову подорож у славне козацьке минуле. І в черговий раз переконалися, що козацькому роду – нема переводу.

 

    Також цього дня в Ізюмській загальноосвітній школі №12 працівниками бібліотеки - філії №1 - Крамаренко О.М. та Єньшиною І.М. була проведена патріотична година «Подорож козацькими стежками». Були запрошені учні 10-а і 10-б класу. Учні послухали змістовну розповідь про історію цього свята, про Запорізьку Січ, славетні походи наших пращурів, їх звичаї та подвиги. А також бібліотекарі ознайомили присутніх з новою літературою по цій тематиці, яка надійшла до бібліотеки. Уважно слухали діти виступ воїнів-учасників Антитерористичної операції, які були присутні на заході, а саме: старшого сержанта Духіна В.І., старшого солдата Мішкова С.В. і старшого солдата Толкачова Андрія, випускник 12-ї школи.

    Учні завзято співали козацькі пісні та декламували вірші. Наприкінці зустрічі присутні заслухали козацький марш. Захід пройшов урочисто і піднесено.

 

    А бібліотека – філія №2 на базі БК «Сучасник» провела захід, присвячений до Дня захисника Вітчизни «Україна від козацьких шляхів до сьогодення» з показом документального фільму.  На захід було запрошено воїнів-учасників Антитерористичної операції Ісіченко С.А., Лобанич С.В. і Тертишний В.Ю.

    Бібліотекар розповів про історію українського війська та привітав всіх зі світом. Завуч школи Іванова Г.А. взяла інтерв'ю у кожного з воїнів АТО, вони розповіли в яких бригадах воювали, що головне на війні, розповіли про своїх побратимів.  Дитячий хор Ізюмської загальноосвітньої школи №2 виконав попурі з українських та козацьких пісень. Діти подарували воїнам квіти та подарунки виготовлені своїми руками. На заході були присутні діти 3-7 класів ІЗОШ №2, усього 180 чоловік.

 

.

.

.

.

.