УПРАВЛІННЯ КУЛЬТУРИ ІЗЮМСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
 
ОФІЦІЙНИЙ САЙТ





Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Новини


4 серп. 2023
Меценати для бібліотеки
Нові книги, меблі та інші подарунки для ізюмської бібліотеки

21 лип. 2023
Об’єднані творчістю
З 22 липня по 2 вересня 2023 року у місті Харків відбуватиметься обласна виставка виробів декоративно-прикладного мистецтва майстрів Харківщини

20 лют. 2022
Управління культури Ізюмської міської ради
Онлайн акція «Герої не вмирають» (м.Ізюм)

Всі новини

Палац молоді та підлітків "Залізничник"

5 лют. 2019
Час замри та озирнись в минуле

Час замри та озирнись в минуле

      Кожного року 5 лютого Ізюм святкує славетну дату — день визволення під час Другої світової війни.

       В 1943 році Ізюм неодноразово ставав ареною бойових дій на передовій. Остаточно місто було визволено 5 лютого 1943 року. Цей день назавжди увійшов в історію міста. Тисячі воїнів, мирних громадян віддали свої життя та здоров’я, загинули в боях, закатовані в концтаборах, померли від голоду і холоду.

      Цього року з нагоди 76-ї річниці в Палаці молоді та підлітків “Залізничник” відбулись урочистості. Присутніми були керівництво міста, ветерани, небайдужі до пам’ятної дати ізюмчани – здебільшого люди похилого віку.

      Першим привітав присутніх заступник Ізюмського міського голови Костянтин Петров. У своїй промові він зазначив, що сьогодні це свято наповнилося новим змістом, адже українці знову боронять власну державу від зовнішнього агресора. А нинішні захисники України стали гідними спадкоємцями слави воїнів-визволителів. Також зауважив, шо постійно дбають про ветеранські справи на державному та обласному рівнях Президент України Петро Порошенко та голова Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична. Так, нещодавно було створене Міністерство у справах ветеранів, діяльність якого спрямована на покращення соціального захисту, допомогу, підтримку ветеранів. 

      З вітальним словом до присутніх звернувся також голова ветеранської організації Микола Григоренко. Після чого нагородив ветеранів іменною медаллю главкома ракетних військ Толупка Володимира Федоровича та подарунками.

     Хвилиною мовчання  було вшановано пам’ять всіх загиблих в роки Другої Світової війни і тих героїв, які віддали життя за свободу та незалежність нашої держави в зоні АТО.

     Після урочистої частини свята розпочалась святкова театральна вистава «Час замри та озирнись в минуле». За сюжетом двоє сучасних юнаків отримали повістки і відправляються служити до армії на Сході України. Та трапляється дивна річ – вони знаходять нагородний годинник учасника Другої Світової війни, який переносить їх у події тих часів, де вони знайомляться з власником годинника та повертають його. Театралізовані сценки, у виконанні вихованців театральної студії «Ми» та працівників Палацу молоді та підлітків «Залізничник», перемежовувались концертними номерами – піснями воєнних часів та сучасними хореографічними, цирковими і вокальними номерами.

     Слід зазначити, що протягом святкового дня відбулось покладання квітів до пам’ятних знаків Другої Світової війни із залученням учнівської молоді.

     Також в закладах освіти та культури пройшли тематичні виховні години для дітей.

      Ізюмчани гідно вистояли у воєнні роки. З честю пережили післявоєнний час, відновивши місто. Їх подвиг є безцінним. І нехай проходить час, змінюються погляди на деякі речі. Але пам’ять, знання історії роблять нас сильнішими. Тож шануймо завжди і разом  Героїв усіх часів.

 

.

.

.

.

.

.

.

.