УПРАВЛІННЯ КУЛЬТУРИ ІЗЮМСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
 
ОФІЦІЙНИЙ САЙТ





Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Новини


4 серп. 2023
Меценати для бібліотеки
Нові книги, меблі та інші подарунки для ізюмської бібліотеки

21 лип. 2023
Об’єднані творчістю
З 22 липня по 2 вересня 2023 року у місті Харків відбуватиметься обласна виставка виробів декоративно-прикладного мистецтва майстрів Харківщини

20 лют. 2022
Управління культури Ізюмської міської ради
Онлайн акція «Герої не вмирають» (м.Ізюм)

Всі новини

Бібліотеки міста

11 лист. 2019
до Дня української писемності та мови

Бібліотеки міста до Дня української писемності та мови

 

Мова українська – то Шевченка слово,

Лесі Українки і Марка Вовчка.

Мова українська – то дарунок Бога,

Це барвисте слово генія Франка

    День украї́нської писе́мності та мо́ви - свято, яке щороку відзначається в Україні 9 листопада. За православним календарем - це день вшанування пам'яті Преподобного Нестора-Літописця - послідовника творців слов'янської писемності Кирила і Мефодія.

    З метою популяризації української писемності та мови, прищеплення любові до рідного українського слова, до пісні, до книги в бібліотеках міста проведено низку тематичних заходів:

    6 листопада в бібліотеці – філії №1 було проведено слайд – мандрівку «Причасти мене розмовою – українською мовою». Також для читачів діє книжково – ілюстративна виставка «Мово моя материнська, квітни в душі й на вустах».

    Для учнів 4-А класу ЗОШ №4 дитяча бібліотека провела мовознавчий турнір «Мовою рідною я розмовляю». Діти ознайомились з традиціями українського народу, прослухали колискову пісню, відповіли на запитання вікторини, відгадували загадки, промовляли скоромовки, прислів'я та приказки про мову і слово. Наприкінці заходу діти висловлювали свої думки, чому треба любити і берегти рідну мову.

    Бібліотека – філія №2 для своїх читачів відкрила виставку «Рідна мова – роду основа».

    До Дня української писемності та мови на Українському радіо традиційно відбувається радіодиктант національної єдності. Центральна міська бібліотека також залучилася до цієї акції. Працівники бібліотеки разом з читачами написали диктант. А потім попрацювали над помилками.

    «Нації вмирають не від інфаркту, спочатку в них відбирають мову», ― ці слова Ліни Костенко застерігають нас від забуття та зречення національної мови, що загрожує знищенням народу як етносу. Кожен народ гордий з того, що він має свою державу, свою мову, волю і гарне життя у своїй країні. Без мови ми - ніхто, а маючи свою мову - ми нація, горда і незалежна.

.

.

.

.