УПРАВЛІННЯ КУЛЬТУРИ ІЗЮМСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
 
ОФІЦІЙНИЙ САЙТ





Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Новини


4 серп. 2023
Меценати для бібліотеки
Нові книги, меблі та інші подарунки для ізюмської бібліотеки

21 лип. 2023
Об’єднані творчістю
З 22 липня по 2 вересня 2023 року у місті Харків відбуватиметься обласна виставка виробів декоративно-прикладного мистецтва майстрів Харківщини

20 лют. 2022
Управління культури Ізюмської міської ради
Онлайн акція «Герої не вмирають» (м.Ізюм)

Всі новини

Ізюмський краєзнавчий музей ім. М.В. Сібільова

17 лют. 2020
Виставка Сергія Капрана

Виставка Сергія Капрана

в Ізюмському краєзнавчому музеї ім. М.В.Сібільова

 

     В Ізюмському краєзнавчому музеї імені Миколи Вікентійовича Сібільова вже стало традицією напередодні весни знайомити ізюмчан з творчістю наших талановитих земляків. Так 15 лютого в одному з залів музею відкрилася персональна виставка молодого талановитого митця Сергія Капрана «Зачарований пейзаж».

     Сергій народився в селі Левківка і вже в дитячі роки виявив неабиякі здібності до малювання. Природа рідного краю - ліси, живописні береги Дінця - зачаровувала хлопця. Його малюнки дивують і захоплюють родичів, друзів, вчителів. Сергій закінчив з відзнакою факультет живопису Харківського художнього училища. Під час навчання дуже багато працював у різних жанрах. Художник Сергій Капран брав участь у багатьох виставках, фестивалях та проектах як обласного, так і Всеукраїнського масштабу і майже завжди його роботи були відзначені дипломами, грамотами. Він постійно працює над вдосконаленням своєї творчої майстерності, вивчає історію та народні традиції Слобожанщини. На виставці представлені не тільки пейзажі, але й жанрові полотна, які відображають життя та традиції нашого народу. Картини художника, з дитинства закоханого у природу рідної Ізюмщини, зачаровують, несуть гармонію краси і таланту.

     Теплі слова визнання та захоплення звучали від начальника Управління культури Ізюмської міської ради Олени Яснової, представників творчої спільноти міста Ізюм та поціновувачів таланту Сергія Капрана.

     Директор краєзнавчого музею Ольга Махортова вручила митцю Сертифікат про проведену в музеї персональну виставку.

     Художник скромно дякував присутнім за теплі слова та розповів про намір подарувати одну з картин, представлених на виставці, Ізюмському краєзнавчому музею імені Сібільова.

     На відкриття виставки завітали вихованці Ізюмської дитячої художньої школи імені Васильківського. Митець приділив їм час, відповівши на усі запитання юних художників, що тільки починають свою творчість і такі визначні роботи є для них прикладом для наслідування.

     Впродовж трьох місяців  кожен бажаючий може відвідати виставку Сергія Капрана, насолодитися глибиною та майстерністю його робіт, а також залишити свій відгук у спеціальному журналі.

 

.

.

.

.

.