УПРАВЛІННЯ КУЛЬТУРИ ІЗЮМСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
 
ОФІЦІЙНИЙ САЙТ





Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Новини


4 серп. 2023
Меценати для бібліотеки
Нові книги, меблі та інші подарунки для ізюмської бібліотеки

21 лип. 2023
Об’єднані творчістю
З 22 липня по 2 вересня 2023 року у місті Харків відбуватиметься обласна виставка виробів декоративно-прикладного мистецтва майстрів Харківщини

20 лют. 2022
Управління культури Ізюмської міської ради
Онлайн акція «Герої не вмирають» (м.Ізюм)

Всі новини

Міський Палац культури

16 груд. 2021
Відкриті уроки

 

         Протягом листопада - грудня 2021 року на базі Міському Палаці культури відбулися відкриті уроки в творчих колективах, на яких були присутні як представники самого закладу, так і запрошені колеги з інших закладів культури. Мета цих занять – поділитися з колегами досвідом своєї роботи, накопиченими знаннями та навичками, педагогічними доробками.

Першим відкритий урок на тему «Бальна хореографія. Повільний вальс»  провела Світлана Фролова – керівник зразкового аматорського колективу бального та сучасного танцю «Елегія». Заняття розпочалось з обов’язкової розминки, після чого вихованці колективу віком від 6 до 15 років продемонстрували різноманітні  елементи танцю, релаксаційні вправи та техніки відновлення дихання. Крім того, Світлана Миколаївна ознайомила дітей з цікавою історією виникнення вальсу, який по – праву вважається королем бальних танців, продемонструвала фото учнів «Елегії», які досягли висот у хореографії.

Перейняв естафету в “Елегії” вокально – інструментальний ансамбль «Вокаліз» -   колектив, в якому діти вивчають техніку гри на музичних інструментах та навчаються спільному виконанню музичних композицій.  Керівник колективу Дмитро Рипак показав специфіку роботи  цього творчого колективу, індивідуальний підхід до кожного з учасників, продемонстрував можливості варіантів виконання музичного твору.

         А ось керівник театрального колективу «Шок» Андрій Панченко вважає своїм головним завданням привертаючи дітей до театрального мистецтва виховувати й зберегти природну сутність особистості дитини, її індивідуальність, максимально позитивно впливаючи на розвиток її духовно – естетичних якостей. В театральному колективі на сьогодні займаються діти віком від 10 до 16 років.

На відкритому уроці діти виконували специфічні вправи зі сценічної пластики та руху, завдання, що розвивають пам’ять та здатність перевтілення, покращують дикцію та артикуляцію, розширюють можливості психологічного контакту.

         Цикл відкритих уроків завершив Народний вокальний колектив «М – Стиль». Заняття розпочалось з настроювання та розігріву голосового апарату за допомогою цікавих розспівок. Керівник колективу Людмила Мітільова показала вправи з оволодіння навичками співочого дихання, роботи з артикуляційним апаратом, розвитку музичного слуху та пам’яті. Учасники відкритого уроку разом з колегами - викладачами розучили пісню до Дня Святого Миколая, яку спільно  записали  у студії звукозапису, створивши таким чином імпровізований вокальний ансамбль.

                Під час відкритих уроків в закладі панувала тепла та дружелюбна атмосфера, завдяки чому кожен зміг збагатити свій творчий досвід та винести для себе якнайбільше корисних знань.

 

.

.

.

.

.

.

.

.