УПРАВЛІННЯ КУЛЬТУРИ ІЗЮМСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
 
ОФІЦІЙНИЙ САЙТ





Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Новини


4 серп. 2023
Меценати для бібліотеки
Нові книги, меблі та інші подарунки для ізюмської бібліотеки

21 лип. 2023
Об’єднані творчістю
З 22 липня по 2 вересня 2023 року у місті Харків відбуватиметься обласна виставка виробів декоративно-прикладного мистецтва майстрів Харківщини

20 лют. 2022
Управління культури Ізюмської міської ради
Онлайн акція «Герої не вмирають» (м.Ізюм)

Всі новини

Бібліотеки міста

14 жовт. 2018
до Дня Захисників України

Бібліотеки міста до Дня Захисників України

 

14 жовтня - Покрова Пресвятої Богородиці. Цей день ще з козацьких часів був святковим днем захисників Вітчизни. Саме козаки об'єднали народ навколо однієї ідеї - домогтися незалежності і побудувати власну державу.

До цієї дати працівники бібліотеки-філії №1 підготували для учнів 6-А класу ІЗОШ №12 патріотичну годину «Величне ім’я – Вітчизни Захисник», а у філії №2 пройшло свято «Мужність і відвага крізь віки».

Працівники центральної міської бібліотеки запросили студентів медколеджу на пізнавально-інформаційний журнал «Лицарі волі і сонця», які ознайомились з історією виникнення козацтва, їх побутом. Дізнались про цікаві факти: унікальні човни, що використовувались для походів, довгий козацький чуб-оселедець, про постійну супутницю воїна - козака - люльку, а також відомих гетьманів Запорозького війська.

На історичну подорож « І оживе добра слава, слава України» до дитячої бібліотеки завітали учні 4-В класу ЗОШ № 4. Бібліотекарі ознайомили дітей з історією виникнення козацтва та запросили на віртуальну подорож на острів Хортиця, де можна перенестись в добу козацтва: неосяжні степові простори, води могутнього Дніпра, міцні фортечні мури. Запропонували дітям і завдання на кмітливість - розгадати ребуси та скласти прислів’я про козаків. Книжкова виставка «Наш козацький славний родовід» представила читачам яскраво ілюстровані книги про наших славних нащадків.

Сьогодні традиції козацтва продовжують українські чоловіки, яким мужності не позичати. Вони люблять свою землю і не забувають про козацьке коріння.

 

.

.

.

.