УПРАВЛІННЯ КУЛЬТУРИ ІЗЮМСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
 
ОФІЦІЙНИЙ САЙТ





Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Новини


4 серп. 2023
Меценати для бібліотеки
Нові книги, меблі та інші подарунки для ізюмської бібліотеки

21 лип. 2023
Об’єднані творчістю
З 22 липня по 2 вересня 2023 року у місті Харків відбуватиметься обласна виставка виробів декоративно-прикладного мистецтва майстрів Харківщини

20 лют. 2022
Управління культури Ізюмської міської ради
Онлайн акція «Герої не вмирають» (м.Ізюм)

Всі новини

Кам'янська сільська бібліотека

7 серп. 2020
Що значить бути успішним?

Що значить бути успішним?

 

     Днями у Кам'янській сільській бібліотеці відбулася зустріч-дискусія з сільською молоддю.

     На порозі вибору майбутньої професії юнаки та дівчата мали змогу висловити думку стосовно свого бачення життєвого успіху. Говорили про свої захоплення: спорт, рукоділля, читання, соц. мережі…

    Говорили про те, що у кожного – своє бачення успіху, і зовсім необов’язково мати мету стати такими ж, як і ті ідеальні люди з екранів телевізорів, за життям яких ми спостерігаємо кожного дня. Потрібно рухатися саме до своєї цілі, а не до нав’язаного кимось образу. Для когось – це успішна кар’єра, велика заробітна плата, власний будинок й інші матеріальні блага, а для когось – щаслива і велика родина, у якій кожен один одного підтримує і допомагає. Для всіх поняття «успішне життя» різне, але варто пам’ятати і розуміти, що людина сама кує своє щастя і тільки від неї залежить все її майбутнє, адже вона сама безпосередньо бере в цьому процесі участь.

    Учасники зустрічі виділили декілька найважливіших порад, щоб досягти успіху і стати щасливим:

  • робіть те, що вам справді по душі, адже без власного задоволення нічого доброго не вийде;
  • багато читайте та працюйте над собою і практикуйтесь у своїй справі;
  • робіть те, що ви вважаєте правильним і не звертайте увагу на злостивців;
  • не приймайте близько до серця критику інших людей і будьте серйозними, шукайте нові ідеї. Також важливо заручитися підтримкою. Адже коли поруч є хтось, хто вірить у вас більше, ніж ви самі, у вас точно все вийде.

     Відповідаючи на питання «Чи може книга допомогти стати успішним?», « Як і які книги вплинули на прийняття важливих життєвих рішень у кожного?», прийшли до висновку, що одним з основних елементів успіху є читання. Приємно було почути думки молоді:

  • книга допомагає стати ерудованим та інформованим;
  • читання допомагає підтримати будь-яку бесіду, стати цікавим співрозмовником та залишити про себе враження грамотної людини;
  • читаюча людина, людина з хорошою уявою, завжди зможе додати творчість і новизну в будь-які взаємини;
  • процес читання викликає тільки позитивні емоції, заряджає оптимізмом.

     Бібліотекар навела приклади. Згідно зі статистичними дослідженнями, більшість будинків в США вартістю понад 250 000 доларів мають бібліотеку. Це показує, що люди, які у фінансовому відношенні досить успішні, щоб жити в таких будинках, багато читають. Є приклади успішних людей, які зізналися, що читають з ентузіазмом. Білл Гейтс – найбагатша людина в світі, він щотижня читає нову книгу. Крім нього,  Ілон Маск – мільярдер, який зізнався, що читав завжди по чотири години щодня, коли ріс, і це увійшло у нього в звичку. Книги містять знання і допомагають розвивати навички концентрації і розуміння.

     Отже, якщо ви хочете домогтися успіху, вам потрібно щодня читати і зробити це своєю звичкою. Виділіть декілька книжкових тем, які вас цікавлять. Це може бути фантастика чи реальність. І поки книги будуть розвивати ваше пізнання, вони будуть налаштовувати вас на правильний шлях до успіху.

.